Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Cycle Vision nieuws

Gepubliceerd op 20 mei 2007 00:00 (108 keer bekeken) 0Reacties

Wat zijn de beursintroducties? Wat moet u niet missen dit jaar? Kortom, alvast een tipje van de sluier wordt opgelicht voor een klein beeld wat er tijdens het evenement is te zien en te doen.

DVD/CD Cycle Vision beelden

We doen dit jaar ons best met een aantal foto- en videografen materiaal te verzamelen van het evenement. Het materiaal wordt soms op meerdere DVD’s geschreven en is zeer uitgebreid.
U kunt dus lang nagenieten van het evenement. email aan: g.f.m.van.kaam@planet.nl vermeldt:

    naam.
    adres.
    postcode en woonplaats.
    aantal exemplaren
    eventueel het jaar als u een oude jaargang wilt bestellen

Daarna kunt u het bedrag overmaken. Binnen Nederland 4 euro per cd/dvd 2007 op rekening:
30 61 05 691 Rabobank Bergen op Zoom t.n.v. G.F.M. van Kaam.
Onder vermelding van: dvd cv 2007 + naam besteller.
Bestellen vanuit het buitenland kan ook: nl42rabo0306105691, bic rabonl2u en kosten 6 euro per dvd.
De dvd wordt zo snel mogelijk verstuurd. ontvanger krijgt een mailtje ter bevestiging van het versturen. (oudere dvd’s van voorgaande jaren zijn op dezelfde manier en voor dezelfde prijs te bestellen, vermeld het jaar waar het om gaat)

Standhouders dit jaar


Beursintroducties, wat moet u niet missen tijdens deze Cycle Vision?

Nazca Gaucho is voor het eerst te zien. De fiets is makkelijk deelbaar en heeft een bijzondere koffer die speciaal voor dit model is gemaakt.
De Challenge Mistral Travel zal op de beurs te zien zijn. Die fiets is uit elkaar te halen en past in de koffer en heeft een aanhanger. Alles is op elkaar pas gemaakt.
De Raptobike is een nieuw merk. Ze hebben een type die ze “lage racer” noemen en zich onderscheidt zich door het gebruik van voorwielaandrijving. Daardoor kan de fiets worden uitgerust met een korte kettingloop en zijn er geen lange derailleur kabels naar de achterkant nodig. De zithoogte is zeer laag voor een extra sportief karakter.
Greenspeed huurt samen met Azub een stand. Waarschijnlijk is de nieuwe Anura daar te zien. Een opmerkelijke driewieler. Voorheen maakte Greenspeed fietsen met twee wielen voor. De Anura is het eerste type dat met die traditie breekt, het model heeft twee wielen achter en eentje voor.
Azub presenteert de Mini, dit nieuwe model ontstond uit de vraag naar een fiets met twee keer 20 inch wielen. De Mini is de eerste fiets van Azub zonder een groot achterwiel.

Azub neemt waarschijnlijk ook een voorstudie model mee van hun Highracer project. De fabrikant neemt het principe van de automobielindustrie over waarbij toekomstige productiemodellen al in een vroegtijdig stadium aan het publiek worden getoond.

Fotos op internet?

Er wordt naar beelden en verslagen elders op internet van bezoekers steeds gewerkt met linken. Op www.ligfiets.net verschijnt daarvoor een nieuwsbericht. Sommige mensen slagen erin vrijwel tijdens het evenement beelden online te krijgen! Wie is de eerste dit jaar? (tips kunnen naar redactie@ligfiets.net)

Rondemiss Marlous

Vaste lezers van ligfiets.net zullen haar weblog kennen omdat die regelmatig in het nieuws verscheen. http://britjes.nl/ligfiets/
Dit jaar wil ze graag de prijsuitreikingen doen. En het leuke is dat zij een echte ligfietsster is. Ze rijdt nu op een rode Challenge Mistral. En daarvoor zijn er ook al een Flevotrike en een Sinner Comfort geweest. Ondanks haar 22 jaar al een hele serie ligfietsen dus. Maar ze gebruikt ze goed, want in het fotoboek op ligfiets.net staat: “Recreatief rijder met een hele lege agenda, dus veel tijd om te rijden :) “
Ze heeft ook regelmatig interessante zelfbouwprojecten of aanpassingen. De flevotrike is zelf wat opgeknapt en de Challenge heeft Bionx trapondersteuning.
Op ligfiets.net in het fotoboek bestaat een soort geheimschrift. Bij Marlous is ingevuld
BB/#20" OV/H/M/B/s/p/#3*7 t->t++ m-- b-- o f @ w(++) e(+)
Gelukkig is bij het geheimschrift ook een programma dat het omzet naar leesbare taal. Vrij veel informatie van een ligfietser is ermee in een soort streepjescode vervat. Hieruit valt dan weer op te maken dat de liefde voor Flevobike een beetje haat-liefde is. Soms vond ze het een perfecte fiets soms ook niet. Verder streeft ze van het gebruik als recreatief vervoermiddel naar het gebruik van de ligfiets als vakantiefiets. Misschien is er een interessante lezing die haar zo inspireert dat het daar ook nog eens van komt! We bedanken Marlous natuurlijk omdat ze de prijsuitreikingen doet en opleukt. En uiteraard ook alle andere vrijwilligers die door hun inzet en bijdrage dit evenement mogelijk maken.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)