Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Bijzondere wedstrijden en elektrische fietsen

Gepubliceerd op 21 april 2007 00:00 (97 keer bekeken) 0Reacties

Ligfietsen in soorten en maten en bijzondere wedstrijden. De redactie kwam de laatste tijd veel links tegen die apart niet zo interessant zijn maar gecombineerd wel weer leuk. Zo komen in het uitgebreide bericht elektrische ligfietsen naar voren en ook bijzondere wedstrijden met ligfietsen.

Laten we beginnen met de bijzondere wedstrijden. In Enkhuizen kan je sprinten tegen Theo Bos.
Maar ligfietsen worden nu ook gebruikt bij energiemarathons. Hier een Alleweder met elektromotor. Ook bij de brandstofmarathon wordt een ligfiets gebruikt. Hier een stukje met foto.
We zagen deze week op Wired beelden van een human powered vehicle race in Californië.

Ze worden steeds lichter de fietsen met elektro-ondersteuning, op Spezi is er een met een totaalgewicht van 1700 gram. Interessant is dat het remmen op de elektromotor gaat en dat daardoor weer energie wordt opgewekt.
Voor sommige ligfietsers is de elektrische ondersteuning echt een oplossing. Vooral als iemand niet meer vol vermogen kan leveren met trappen. Zolang je ook gewoon kunt fietsen is het niet direct nodig, de ligfiets rijdt al enorm licht en het meeslepen van extra gewicht lijkt dan niet veel voordeel op te leveren.
Toch zijn er diverse elektrisch ondersteunde fietsen gemaakt

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)