Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Verslagen landelijke ligfietsdag

Gepubliceerd op 29 maart 2007 00:00 (74 keer bekeken) 0Reacties

Het was wel heel bijzonder, twee weken geleden sneeuwde het op zondag. En afgelopen weekeind was het heel mooi weer. Het is niet moeilijk te raden. Vele ligfietsers hebben de gelegenheid gebruikt om de fietsen "uit het vet" te halen en van het prachtige lenteweer te genieten. Fotos: [list]Bossche Bloem club, fotos (31 maart)Miranda (31 maart)Johannes Hulshof (29 maart)Wilfred van Norel (zonder veel versatile fotos)Wilfred van Norel met veel versatilesRood PetjeQuest 109[/list]

Zoals altijd is de treurwilg dit jaar weer als een van de eerste bomen met zijn blaadjes. En langzamerhand beginnen ook de benen te kriebelen.
Naast veel verslagen van tochten hoorden we ook van bijzondere ontmoetingen.
Ligfietsshop Tempelman in samenwerking met de Almere Liggers en Plat Zwolsch hadden een leuke dag en troffen een bijzondere ligfietser. Een chinees die een aparte zelfbouwfiets maakte:

Deze vriendelijke meneer rijdt vrolijk rond op zijn zelfgebouwde lig/zitfiets. Als ligfietser ben je een aparte vertoning maar deze man valt zelfs in een groep doorsnee ligfietsers nog op. Zijn fiets is voorzien van een fraaie kettingkast. Aan zijn bagagedrager heeft hij 2 uitklapbare koffers/fietstassen. Onder zijn zadel heeft hij een soort paraplu opgeborgen welke hij als een soort poncho om zijn nek kan doen bij regen.Er werd gereden in Amsterdam , Dronten en ook in De Bilt werd genoten. We lazen verslagen van huneliggers die twijfelden met velomobiel te gaan rijden een gemoedstoestand die ook in Noord Holland voorkwam. Geen twijfel was er bij Marlous die verder fietste dan ze ooit met haar fiets geweest was..Geen twijfel is er ook bij de weblog van Pé Koomen. Er is zelfs veel motivatie te lezen op deze weblog waaruit blijkt dat de behoefte mobiel te zijn in de mens zelf sterk aanwezig is.
Veel velomobielen in het verslag van Wilfred van Norel (met links naar veel fotos). Zelfs Wim Schermer laat zijn Quest uit voor een nieuw rondje, dus niet zijn vertrouwde pad.

Redactie

Reacties (0)