Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Lader voor op je fiets

Gepubliceerd op 08 maart 2007 00:00 (77 keer bekeken) 0Reacties

Pda's, gps, mp3 een heleboel apparaten kun je meenemen die stroom gebruiken. Enige tijd geleden werd op het forum van wereldfietser een eenvoudig zelf te maken lader besproken. Wel een beetje verstopt in een bespreking over gps toestellen, maar toch. Met teksten als "Aan de onderkant de kabels naar de dynomo en lampen, rechts aan de zijkant de uitgangen voor verschillende apparaten en het batterijvak waar tijdens het fietsen 4xAA geladen kunnen worden" en "Ik heb hem bijna af en hoop begin volgende maand de eerste proefritten te maken Ik gebruik hem dan echter alleen maar om mijn batterijen voor mijn GPS, hoofdlamp, draagbare fotoHD/MP3 en camera te laden. " Dat soort teksten prikkelen natuurlijk de verbeelding. En er werd zelfs een voorproefje van het eindresultaat gegeven. Maar de lader was nog niet klaar. Die zou een maand later klaar zijn. In het uitgebreide bericht de informatie van een bouwer en gebruiker van de lader.

De bouwer met de klinkende naam Whisky schrijft ons: "Helaas heeft mijn lader een beetje panne op dit moment. Hij houdt niet zo van de duitse winter blijkbaar en is dus kortgesloten. Maar voor de panne werkte hij goed, ik kon er zonder problemen per dag 4 AA's mee opladen bij gemiddeld 16kmh. Hij koste in totaal 30 Euro en een biertje voor een soldeervriend.
Ik heb nog een simpele versie want sommige laden er hun mobieltje mee of hun GPS, je kunt het zo gek niet bedenken.

Op onderstaande link staat de hele verdere onwikkeling van de 6v versie. Op deze de bouw en ontwikkeling van de 12V versie.
Ik probeer nu de behuizing waterdicht te maken en bevestig mijn lader vervolgens maar in een kleine frametas. Maar eerst alles nieuw solderen. Hij gaat mee op wereldreis van Turkije naar Tibet en verder en ik hou een website bij en daar zal ik zeker mijn bevindingen posten. Het voorlopige adres is itchy-wheels.exploder.org/blog.

De ontwerpers van deze fantastische uitvinding (cyclist en JensD) zijn te vinden bij Radforum.de. Ze werken nu aan een 12V versie (2 prototypen zijn al af) en die zijn zeker voor ligfietsers erg interessant. Ideaal ook voor in de Mango, Velomobiel en andere snelle ligbakken.
Dit is de algemene website:www.t3productions.de/rad-forum-lader ."

Redactie

Reacties (0)