Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nieuwe WRRA wereldrecords

Gepubliceerd op 08 februari 2007 00:00 (150 keer bekeken) 0Reacties

Bij de ligfietswedstrijden in Alkmaar afgelopen weekend zijn er meerdere nieuwe WRRA records gereden. Ook het criterium na de recordpogingen was heel spectaculair. Lees meer in het uitgebreide bericht.

De wedstrijden in Alkmaar bestonden uit twee onderdelen. Een tijdrit over 1000 m en daarna een criterium. Bij de tijdrit was het mogelijk om een nieuw wereldrecord te rijden volgens de WRRA regels.
De wedstrijden in Alkmaar was de eerste keer dat de NVHPV recordpogingen organiseerde volgens de WRRA regels. Er zijn dan ook veel nieuwe records gereden:
Unfaired:
Junior male: Pieter van Dyck, 1:17.6
Tailfaired:
Junior male: Pieter van Dyck, 1:16.3
Senior female: Anneke Korthout, 1:25.6
Senior male: Hans Wessels, 1:07.2
Masters male: Henk van Boxtel, 1:17.2
De NVHPV en de wedstrijdcommissie feliciteert de nieuwe recordhouders van harte met hun prestatie. Deze tijden zijn nog maar het begin. Nu het spits er af is weten we waar we naartoe moeten werken om weer nieuwe records te rijden. Records zijn er immers om verbroken te worden.
Na de recordpogingen was er nog een criterium dat vanwege de vele deelnemers in twee groepen werd vereden en moest worden ingekort tot 40 minuten.
In de eerste groep maakte Harry Lieben het leven van Gerold Ormel zuur totdat Gerold wat meer gas gaf en Harry er af reed. Hanns Stresius en Peter Welk reden de hele wedstrijd dicht bij elkaar en het ging steeds sneller. Pas in de laatste ronden wist Hanns een beslissende voorsprong te nemen. Ook bij de tandems met Jan Limburg en Richard Blom tegen Ulrich Bentlage en Heinz Bentlage was het een spannende strijd. Heinz en Ulrich begonnen met een aangename voorsprong en zetten Jan en Richard op ruim een ronde achterstand. Na 20 minuten krijgen Jan en Richard de geest en verhoogden hun snelheid. Na 29 minuten hadden ze hun achterstand ingehaald en na 35 minuten volgde een beslissende demarage en wonnen Jan en Richard de race tussen de tandems met ruim een ronde voorsprong.
Bij het 2e criterium zorgen Hans en Ymte voor het grootste spectakel. Hans reed op een RazzFazz en Ymte in een Quest. Bij de start ging Hans er als een haas vandoor en Ymte zette direct de achtervolging in. Binnen 4 minuten hebben de beide heren de rest van het veld op minstens 1 ronde achterstand gezet door hun rondjes met een snelheid van ruim boven de 55 km/h te rijden. Een kwartier lang reed Hans voorop met Ymte zo'n 5 seconden er achter. Na 20 minuten verhoogde Hans zijn snelheid en begon langzaam op Ymte uit te lopen. In de 27e minuut van de wedstrijd pakte Hans 1 ronde op Ymte. Hans had aan het einde van het criterium gemiddeld 53.1 km/h gereden. Een echte top prestatie!
In het begin van de race was er ook een spannende stijd tussen het trio Henk de Koning, Ton Valk en Guus van Schoot. Henk de Koning forceerde een beslissing door in de 5e minuut een eind in de slipstream van Hans Wessels mee te fietsen. Ton en Guus konden niet volgen en de groep viel uit elkaar.
Marcel van Eijk voerde het grootste gedeelte van de race een groep aan met Henk van Boxtel, Gert-Jan Wijers, Jan-Marcel van Dijken en Eric Kuijpers. Pas in de laatste 5 minuten van de race viel deze groep uit elkaar.
De volgende recordpogingen staan gepland op 11 maart in het velodrome in Sloten. Daar rijden we voor het WRRA wereldrecord 200 m met vliegende start. Helaas voor Pieter van Dyck valt hij op deze datum net niet meer in de junioren categorie. Bob Vroegh, die Pieter in Alkmaar nog met een seconde voorsprong moest laten gaan, is dan nog net wel een junior. We wensen Bob en alle andere wedstijdrijders een goede voorbereiding voor deze wedstrijd toe!
Foto's en verslagen:
Wim Schrmer, start van de 1000 m.
Harry Lieben, een filmpje en een verslag op de Huneliggers site.
Peter Haan, een filmpje.
Batsiaan Welmers, foto's.
Bob Vroegh, foto's en

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)