Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Fietsmaand wordt Meimaandfietsmaand

Gepubliceerd op 12 januari 2007 00:00 (48 keer bekeken) 0Reacties

Vorig jaar werden nog een aantal evenementen ondersteund, waaronder het slot van de Batavus Fietsmaand welke gecombineerd werd met Cycle Vision op het circuitpark Zandvoort. Op de site staat de nieuwe opzet.

Eenendertig dagen fietsen op het thema Natuur & Platteland

Mei officieel Fietsmaand

Mei is sinds deze week definitief de Fietsmaand van het jaar. Van 1 tot en met 31 mei wordt namelijk in geheel Nederland een ruim vier weken durend, nationaal fietsevenement gehouden.
Een aantal prominente en representatieve partijen uit de wereld van tweewielers, toerisme en recreatie doet daaraan mee. De contract-ondertekening van het evenement Meimaand Fietsmaand vond plaats op het fietsparcours in de Beleef Nederland-hal van de Vakantiebeurs in Utrecht.

Het thema van de Meimaand Fietsmaand is Natuur & Platteland. Verwacht wordt dat zeker zo´n 150.000 fietsende Nederlanders aan één of meer onderdelen van het mei-programma zullen deelnemen. Het tweewielerevenement onderscheidt zich van het reguliere aanbod aan fietsroutes met ruim 200 unieke toer- en recreatieve routes. Met bijzondere openstellingen en activiteiten langs de route en ook met speciale verblijfsarrangementen. Die nieuwe tochten worden verzorgd door VVV´s en Toerfietsverenigingen. Batavus is wederom van de partij.
De partijen die hun handtekening hebben gezet, zijn de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), Stichting Landelijk Fietsplatform en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).
Vanuit verschillende invalshoeken zijn deze organisaties actief betrokken bij Fietsend Nederland. De KNWU structureert, coördineert en stimuleert de ontwikkeling en de organisatie van de wedstrijdgeoriënteerde wielersport. De NTFU is de overkoepelende organisatie van de Nederlandse toerfietsverenigingen en het Fietsplatform heeft zich ten doel gesteld om het recreatieve fietsen zo veel mogelijk te bevorderen door informatie te bundelen en een landelijk routenetwerk te beheren. Het NBTC tenslotte probeert zoveel mogelijk Nederlanders (al dan niet fietsend) hun vakantie of daguitje in eigen land door laten te brengen.
De Meimaand Fietsmaand is de opvolger van de Landelijke Fietsdag, die van 1974 tot en met 2005 werd gehouden. Vorig jaar is deze nationale traditie voor het eerst uitgebreid tot een fietsmaand met zo’n 120.000 deelnemers die aan één of meer evenementen deelnamen. “De verbreding van het fietsevenement werd uitgevoerd om iedereen op zijn of haar eigen tijdstip en niveau deel te laten nemen en ook om minder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden op die ene fietsdag”, aldus Marielle van Batenburg van het NBTC.

Redactie

Reacties (0)