Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Ligfietsbouwen op zijn Amerikaans

Gepubliceerd op 03 november 2006 00:00 (79 keer bekeken) 0Reacties

In Amerika worden andere fietsen gebouwd dan in Europa. Vooral de grote frontale oppervlakken vallen op. In het uitgebreide verhaal wat ontwikkelingen.

De ligfietsen worden in amerika vaak vrij rechtop gebouwd.
Je kunt er ook snel mee fietsen zoals "fast" Freddy Markham hier voordoet. De schrijvers van recumbentblog vonden het heel goede tips.
De crank forward fiets lijkt veel op de amerikaanse ligfiets. Volgens fietsen.123 wordt dit nieuwe fietstype nu ook in Europa aangetroffen. De fietsen lijken sterk op de Mitka en de comfort fietsen. Dat kwam ook naar voren bij de discussie op Gentse liggers. Over de tegenstellingen in fietsontwerp werd in 2001 al eens geschreven op Bentrideronline.Hier een Universiteit die elk jaar een fiets bouwt. Ze houden ook een overzicht bij van fietsen uit voorgaande jaren. En er wordt een ontwerpwedstrijd voor velomobielen gehouden. De schrijfster van de webpagina velomobiling.net vindt het jammer dat niet vaker wordt samengewerkt en gekeken naar vergelijkbare commerciele modellen zodat wellicht ook bruikbare ontwerpen kunnen ontstaan.
Hieronder wat leuke vrijdaglinks:

Redactie

Reacties (0)