Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Ligfiets& nummer 5

Gepubliceerd op 26 oktober 2006 00:00 (109 keer bekeken) 0Reacties

Vandaag of morgen is het weer zover. De postbode parkeert zijn trike, de hond blaft, de brievenbus klettert, het luik boven de kruipruimte kraakt. En dan is het een tijdje stil in huis, want het blad moet worden gelezen. Kijk hieronder alvast naar de inhoud. Ligfiets& ontvangen? Een abonnement is gratis voor de leden van de NVHPV. Kijk hier.

Dode Hoek

"Blijf uit de buurt van de dode hoek", luidt de overheidscampagne die in september gestart werd.
Van Henk Zuurbier mag het nog explicieter: blijf uit de hoek waar doden vallen.

Ride for the roses 2006

Jos Hendriks wist dit jaar 16 liggers te mobiliseren om mee te rijden voor het goede doel.
Het werd een indrukwekkende rit. Door stromende regen, maar ook daar is een oplossing voor:

... In Leersum staat zelfs een complete dweilband op straat de sfeer te verhogen ...

Venijnige race-discussie

In het vorige nummer kwamen voor- en tegenstanders van de kale-racer klasse aan het woord. Een tegenstander somde daarbij een aantal mogelijke nadelen op van de lage racer. Een aantal ligfietsproducenten hebben zich daar uitermate aan gestoord. Na het moddergooien over en weer vraagt de redactie zich af: welk plan van aanpak maakt de wedstrijden weer goed bezocht?

Het paard achter de wagen gespannen

Voorzitter Rein Boersma pleit er namens het bestuur voor om de wedstrijden interessant te houden:

... De meer wilde en creatieve ideeën voor innovatie komen voort uit de uitdagingen en strijd die bij het wedstrijdrijden hoort. Deze innovatieve ideeën toepassen op andere typen ligfietsen houdt de vernieuwing aan de gang. Laat de discussie daarom vooral gaan over hoe we de wedstrijden interessant en uitdagend houden ...

Leontien's Ladies Ride liggend gefietst

Niet alle Nederlandse vrouwen kreeg Leontien van Moorsel dit jaar mee op de door haar georganiseerde toertocht. Maar wel een hele grote groep van achtduizend fietsters. Waaronder twee ligfietsters.

... Met een smile op het gezicht trapten we zo nonchalant en ontspannen mogelijk met een
gangetje van 23-24 km/u menig zwoegend groepje bukfietsende dames voorbij. "Haha, kijk ons eens!" was te lezen in het gedachtenwolkje boven onze hoofden ...

WK Allègre

Een fantastisch gezellig, druk bezocht WK was het. En loodzwaar was het stratenparcours in Allègre- Dit dorp is gelegen op een helling tegenover een dode vulkaan en de steegjes zijn bekleed met echte middeleeuwse kasseien. Naan Eldering bericht. Naan is nieuw bij de redactie en vertelt ook over zichzelf, en waar hij aandacht aan wil besteden:

... Mooie fietsen, hard rijden en snelle ontwikkelingen. En het kan nog sneller, nog lichter en nog mooier ...

Jan Eggens: Auto kan niet tegen ligfiets op

Een echte oudgediende is Jan, bij iedereen geliefd. Hij heeft zich vol overgave op het bouwen en berijden van ligfietsen gestort.

... In de begintijd van de wedstrijdsport lukte het Jan Eggens om M5-ligfietsproducent en wedstrijdrijder Bram Moens voor te blijven. Bram reed toen nog op een Roulandt ...

Kort-door-de-bocht

Met o.a. aandacht voor de 100000e kilometer van Bastiaan Welmer's fiets. Wie biedt er meer?

Tien uur lang kontjes kijken tijdens de Elfsteden-rijwieltocht

Een test van de Nazca Fuego, bekijk hier een paar foto's gemaakt tijdens de tocht.

Naar het einde van het wad

Walter Hoogerbeets presenteert een schitterend relaas van een vakantietocht met Aalke Lida. Langs kwelders, grijze luchten, wallen, terpen en dammen.

... Het is heel bijzonder om hier langs te fietsen of te varen. Je ziet een streepje op het water liggen, met wat terpjes, en dat is dan een eiland ...

PHP-programmeur gezocht

Ligfiets.net zoekt versterking:

...We denken hierbij vooral aan een ervaren PHP-programmeur die samen met de huidige programmeurs aan de slag gaat om de techniek achter de site verder te verbeteren. Voor de redactie zijn we op zoek naar een paar
enthousiaste ligfietsers die een bepaalde rubriek onder hun hoede willen nemen en zo bijvoorbeeld een oogje in het zeil houden bij het fotoboek of de rubriek ervaringen ...

Met het hele gezin langs Potter-kasteel, Cavalcade en de supermarkt in Gifford

Ligfietswinkeleigenaar Gerhard Diddens gaat op vakantie en neemt mee... zijn hele gezin, en een flink aantal ligfietsen. En de reis gaat langs collega winkelier David Gardiner, die zo enthousiast is dat hij meteen een leuk verhaal over de vakantie schrijft. En dat hebben wij weer terugvertaald.

Mininimaliseren van deining in het ontwerp

Nog steeds worden er ligfietsen gebouwd die hinderlijk in de vering op en neer gaan bij sprints en beklimmingen. Terwijl dit juist bij ligfietsen toch echt niet hoeft. De visie van Gert van de Kraats, die over dit onderwerp ook een speciale website in het leven heeft geroepen.

Repareren bij de kachel

Heb je een fiets met een lastig uitneembaar wiel, en ben je bang om 's avonds in de regen met een lekke band in de penarie te belanden? Maak dan een thuisComer, volgens dit creatieve recept van Nico van Laar.

Polderkolder: BMW-Proleet

De clou van deze column kunnen we natuurlijk nog niet verklappen.

Trikes en old-timers

Manuel Stoffers bericht uit het buitenland: wat leeft er in Amerika? De titel zegt het al.

Redactie

Reacties (0)