Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Beginnen met ligfietsen

Gepubliceerd op 26 september 2006 00:00 (189 keer bekeken) 0Reacties

Waar kun je proeffietsen, waar vindt je informatie en wat zijn de tips. In het uitgebreide bericht informatie over een probeerparcours voor ligfietsen op 30 september in Papendal en diverse links.

We kregen een mail van de organisatie van een probeerparcours: "Zaterdag 30 september organiseert de NTFU in het kader van haar 50e verjaardag een grote manfestatie op Papendal, het grote sportpark bij Arnhem.
Wij (= Ligfietsshop uit Dronten, Ligfietser.nl uit De Bilt en Elan uit Nijmegen)organiseren op uitnodiging van de NTFU daar een probeerparcours voor ligfietsen." Helemaal onderaan dit artikel het persbericht. Maar hoe zit het nu, waar haal je informatie vandaan en waar kun je ervaringen vinden?
op het forum van Gentse Liggers is een aparte afdeling voor beginnersvragen. En op ligfiets.net wordt een algemeen verhaal gezet. In Nederland is verder het ligfietsforum de beste vraagbaak.Maar daar stopt de informatiestroom niet mee. De ervaring van een aantal gebruikers die al een fiets zelf rijden zijn natuurlijk erg belangrijk. Zij weten hoe een fiets op lange termijn bevalt en ze hoeven zich niet in te houden in de verhalen die ze schrijven. Ze hebben geen verantwoording naar bedrijven of een commerciele relatie. Ze missen anderzijds misschien wel een deel referentiemateriaal omdat mensen die veel testen ook waarschijnlijk veel ervaring hebben. We vinden dan ook vele ervaringen van beginners en gevorderde ligfietsers op internet. bij Gentse Liggers een verslag van het rijden met een Nazca. En hier de keuze tussen Seiran Sl en m5 Shockproof.
Diezelfde Shockproof wordt een wolf in schaapskleren genoemd. Hele verhalen worden geschreven zoals hier over de Fujin.
Kortom, zoek je een nieuwe fiets... kijk bij de ervaringen op ligfiets.net. Tot slot noemen we nog twee andere bronnen, het handboek fietsforenzen en de tekst van de publicatie ligfietsen van Fietsersbond.Persbericht
Ligfietsen op Papendal.

De NTFU (Nederlandse Toerfiets Unie) bestaat dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid hiervan wordt op zaterdag 30 september a.s. een Jubileummanifestatie georganiseerd op het Sportpark Papendal bij Arnhem. Een van de activiteiten is een ligfiets-probeerparcours..

Het is bijzonder dat op een landelijke fietsmanifestatie niet alleen meer traditionele tweewielers te bewonderen zijn, maar ook een uitgebreide collectie ligfietsen. Steeds vaker zijn deze bijzondere fietsen in het straatbeeld te zien. Opvallend is het kennelijke ontspannen gemak waarmee men rondpeddelt en vaak behoorlijke snelheden haalt. Menigeen vraagt zich dan ook af: "Zouden ze echt geen motortje gebruiken?" Kennelijk zijn er veel mensen die van ligfietsen weten dat ze bestaan, maar ze nog nooit zelf hebben geprobeerd. Geldt dat ook voor u? Dan is Papendal een fantastische gelegenheid hier verandering in te brengen!

Op verzoek van NTFU organiseren een drie-tal ligfietsspeciaalzaken (De Ligfietsshop uit Dronten, Elan Ligfietsen uit Nijmegen en De Ligfietser.nl uit De Bilt) een probeerparcours voor ligfietsen. Op een royale baan kan men gratis diverse ligfietsmodellen zelf uitproberen. Er is deskundige begeleiding aanwezig. Zo kan ervaren worden dat er net als bij 'rechtop-fietsen' een scala aan modellen is met ieder zijn speciale gebruiksmogelijkheden, variërend van tourfiets tot woon-werkfiets, racefiets of transportfiets. Allemaal hebben ze gemeen dat door de meer of minder liggende houding rug, nek en schouders veel minder belast worden. Zadelpijn behoort tot het verleden. Dit maakt dat er, ook als men geen getrainde fietser is, behoorlijke dagafstanden kunnen worden afgelegd zonder extreem vermoeid te raken.

Op het probeerparcours staan ligfietsen van diverse fabrikanten. De fabrikanten zijn ook zelf aanwezig om alles te vertellen over ‘hun’ modellen en de nieuwste ontwikkelingen te tonen. De fa. Challenge uit Apeldoorn heeft zelfs een primeur voor Nederland: zijn nieuwste model zal op Papendal te zien zijn!

Redactie

Reacties (0)