Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Barbara en Hans zijn de Wereldkampioenen

Gepubliceerd op 22 augustus 2006 00:00 (209 keer bekeken) 0Reacties

Op de Wereldkampioenschappen ligfietsen zijn Barbara Buatois en Hans Wessels die nieuwe wereldkampioenen geworden. Een sterk veld van meer dan 150 rijders streed in Allegre om de titel wereldkampioen ligfietsen. De wedstrijden bestonden uit een snelle proloog van 12 km, een zware klimtijdrit, een criterium over 80 km, een 200 m sprint vliegende start en een 1 km met staande start.

De proloog was een 12 km lange afdaling waar stuurmanskunst, durf, een snelle fiets en een groot verzet vereist waren. Ymte Sybrandy bezat de beste combinatie en legde deze afstand in z'n Quest af met een gemiddelde snelheid van meer dan 78 km/h. Tweede werd Harry Lieben met bijna 73 km/h ook in een Quest. De derde plaats was voor de Belg Erik Marynissen in een eigenbouw stroomlijn. Snelste dame was Barbara Buatois op de Cobra, de tweede plaats was voor Ellen van Vugt en de derde plaats voor Danielle van der Waard.
De klimtijdrit was een erg steile klim door het centrum van Allegre naar de ruine van het kesteel boven het stadje. Serge Moors was op een bukfiets het snelste boven, op ruim 8 seconden gevolgd door de Fransman Dennis Lotte, Hans Wessels had 23 seconden meer nodig als Serge. Bij de Dames was Barbera Buatois weer de snelste, met Danielle van der Waard op de 2e plaats en Ellen van Vugt op de 3e.
Het volgende onderdeel was een criterium over 72 km met ruim 1300 hoogte meters. Hans Wessels was hier het snelste en kwam met ruim 4 minuten voorsprong binnen op nummer 2, Dennis Lotte als derde kwam Dennis-Mario Ahrens binnen met een achterstand van ruim 8 minuten. Snelste dame was Danielle van der Waard die Barbera Buatois ruim voor wist te bliven, Ellen van Vugt eindigde op de derde plaats.
De laatste twee onderdelen werden verreden op de startbaan van het vliegveld van Le Puy. Met de wind in de rug en een licht omhooglopende startbaan was het heel belangrijk om de sprint goed in te delen.
Op de 200 m sprint vliegende start liet Berard Bohler in de SL1 stroomlijn de concurrentie achter zich met een snelheid van ruim 72,6 km/h, de tweede plaats was voor Hans Wessels met 70,5 km/h en de derde plaats voor Ymte Sybrandy met 69,8 km/h. Danielle van der Waard was bij de dames de snelste met 59,8 km/h, tweede Barbera Buatois met 56,3 km/h en 3e Ellen van Vugt met 56,1 km/h.
De 1000m met staande start werd gewonnen door Hans Wessels in 1:02.5 s, de tweede plaats was voor Sandro Bolinna in 1:02.9 en Charles Henry werd derde met 1:03.0. Snelste dame was Barbera Buatois in 1:13.7, tweede werd Danielle van der Waard in 1:14.3 en derde Ellen van Vugt in 1:14.3.
Toen alle cijfers bij elkaar opgeteld waren was Hans Wessels overall wereldkampioen met 2976 punten. De tweede plaats was voor Dennis Lotte met 2397 punten en Charles Henry werd nipt derde met 2237 punten.
Bij de dames werd Barbera Buatois wereldkampioen met 725 punten, voor Danielle op de tweede plaats met 647 punten en Ellen van Vugt op de derde plaats met 479 punten.
Zoals gebruikelijk zullen later binnengekomen links bovenin worden toegevoegd.Algemene site met de resultaten op de site van ligfiets.net. De grafieken doen het ook weer.Fotos[list]Marc Zaan, 26 november 200618 september Ben Wichers Schreur en Brechtje Daams17 augustus Hans PfeifferFotowedstrijd IHPVA site van WK in Allegre, een greep uit de fotos, toerritten, proloog, bergoprace, criterium, sprintwedstrijden, 16 augustus Bram Luyckx15 augustus, Toni Cornelissen 14 augustus, Arnold Ligtvoet fotosEen fotograaf photo-sport.fr waarvoor betaald moet worden om bestanden (dus eigenlijk alleen ter volledigheid vermeld).[/list]

Filmpjes[list][url="http://www.youtube.com/watch?v=ghaMNwM5KUQ&mode=related&search=14 augustus, Youtube filmpjes Harry Lieben

Redactie

Reacties (0)