Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Gedichten

Gepubliceerd op 21 juli 2006 00:00 (237 keer bekeken) 0Reacties

Het is weer vrijdag.. En we zagen deze week dit kunstproject voor gedichten op wielerkleding. Misschien heeft iemand inspiratie voor een fietsgedicht. De rug van een ligfietser is niet zo snel te zien.. Bij een ligfiets is een tekst op de zitting zoals hier te zien is op een plaatje misschien een idee. De redactie kwam niet verder dan het verzinnen van een aantal teksten voor achterop de fiets..

    En als ik wil kan ik nog veel harder...40kph90rpb120hartslageni love thisLigfiets.net, sneller dan snelligfietsen is leukerder

Er is zelfs een site met fietsgedichten, maar ook is een enkel gedicht als inspiratie voor de jeugd.
We hebben ook nog een bijzondere serie fietsteksten gevonden die gepubliceerd zijn als reisverslag

Fietsen kent dus hoogte- en dieptepunten, zoals ook hier staat beschreven, door iemand die het jammer vindt dat zijn fiets niet op hem wacht waar hij hem even tevoren wegzette. Fietsen geeft je in ieder geval de tijd om van alles en nog wat te bedenken (over warmte of jezelf, de liefde). De verhalensite geeft leuk leesvoer, vooral de definitie van zuipfiets spreekt erg aan: " De zuipfiets (volgens Kiko): Je herkent hem aan het kromme stuur, ovale banden en de nodige deuken en schrammen in het frame. Soms zitten er zelfs stukken struik tussen de spaken. De beste manier van remmen is om met je volledige gewicht naar een kant te leunen, wat op zich al niet zo moeilijk is op momenten dat ik gebruik maak van de zuipfiets." bron: de pagina van scippie.
Tot slot nog de link naar een fietskunst evenement in Dublin, Ierland. En een rijmpje dat niet goed afloopt een een beeld daarbij voor degenen die wat italiaans kunnen lezen wat buitenlandstalige fietspoëzie.

Redactie

Reacties (0)