Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Nieuw uurrecord

Gepubliceerd op 04 juli 2006 00:00 (62 keer bekeken) 0Reacties

Tijdens de laatste races voor de Dempsey-MacCready 1 uur record prijs heeft de 50 jarige ligfiets veteraan Fast Freddy Markham een nieuw wereldrecord gereden van 85.9 km. Ongeveer 20 jaar na het winnen van de Dupont prijs (voor de eerste HPV met 65 km/h op de 200 m sprint) wint Fast Freddy Markham de Dempsey-MacCready 1 uur record prijs en zet daarbij het 20ste wereldrecord op zijn naam.

Freddy Markham reed op zondagmorgen op de Nissan testbaan in Casa Grande, Arizona. Hij was niet de enige die daar een gooi deed naar het werelduurrecord:
Op vrijdag reed Rob English 79.7 km/h, een nieuw Brits record, Steve Delair moest na een halfuur stoppen vanwege oververhitting.
Op zaterdag reed Freddy Markham twee rondes op recordsnelheid maar moest toen stoppen wegens een mechanisch probleem. Damjan van het Eivi team reed 7 rondes op een recordsnelheid van 84.7 km/h (63.77 km in 45:09) toen z'n vooband lek ging op het rechte eind. Rob Hichcock crashte in de eerste bocht in Matt Weaver's Kyle Edge. Craig Delare reed in Steve Delare's Mach 5 met een snelheid van 58.39 km/h.
Op zondag brak Rob English de race af, Steve Delaire reed 68.8 km/h, Matt Weaver crashte vlak na de start, na de herstart had hij problemen met de camera en de koeling en kon zijn record van 82.3 km niet verbeteren. En Freddy Markham reed een nieuw wereldrecord met 85.9 km.
In Nederland kon Hans Wessels geen nieuw record rijden. Hij had te veel last van een zijwind op de RDW baan.
Discussies zijn te vinden op:
ligfiets lijst, poging Hans Wessels, the Recumbent bike forums en Slashdot.org, trisled blog, Australië.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)