Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Bijzondere zelfbouwers en bijeenkomst lijstleden

Gepubliceerd op 16 mei 2006 00:00 (114 keer bekeken) 0Reacties

Naast wedstrijden en beurs zien we op de zelfbouwstand wel wat bijzondere aanmeldingen. Wat zou je kunnen gaan zien? Kijk in het uitgebreide bericht voor informatie.De ontmoeting van deelnemers aan de mailinglijst gaat dit jaar niet door. De lijstbeheerders die de meet and greet zouden gaan organiseren hadden tekort voorbereidingstijd en zijn nu van plan volgend jaar iets te doen.

Een luxe aanhanger? Eerder stond dit project nog niet in het teken van de Vakantiefiets van de Toekomst (?)
Aanhanger onderstel van Roland Carrie met vering en verlengde dissel. Voor verlichting is gebruik gemaakt van waterdichte LED plakstrips. Deze worden gebruikt als achterlicht, contourverlichting en interieurverlichting. Om de 12V accu van de fiets op peil te houden kan ligt er een 25 watt opvouwbaar zonnepaneel van Brunton op. Verder, een RVS Optima Condor voorzien van: - 350 watt / 48V electromotor in het voorwiel. Twee speciaal gemaakte li-ion accu\'s van 48V/18AH, GPS navigatie (Garmin 276C), GPS tracking & tracing (Easytrace)
Verlichting : 12V halogeen dynamoverlichting van B&M. 21 Watt metaal-halide verlichting van Cateye
Beveiliging : Alarmsysteem met trillingsdector en radar met bewegingsdetectie. Systeem is verbonden met een pager (pieper) indien je niet in de buurt bent om het akoestisch alarm te kunnen horen.
Uitleg concept
De fiets-met-aanhanger is gemaakt voor de luxe vakantiefietser van wie grammenjagers de boom in kunnen. Voor het meenemen van een extra grote tent en de dikste Therm-a-Rest mat en ander luxe kampeer artikelen en meer dan voldoende ruimte tot het verlanglijstje behoren. Om te compenseren voor het toegenomen gewicht en aan het eind van een dag fietsen ook nog wat "puf" over te hebben is de fiets voorzien van electrische ondersteuning voor een snelle accelleratie en het klimwerk. De lichtgewicht li-ion accu's van 18AH zorgen dat de fiets met ondersteuning een actieradius heeft van maar liefst 225 km (op de vlakke weg). Mijn meedenkende en meewerkende leveranciers zijn: - Optima, IJmuiden: Custom aanpassingen aan het Condor frame. - Sinner, Garsthuizen: Leverancier accu's & motor - RS Safetysystems: Easytrace volgsysteem.

Redactie

Reacties (0)