Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Inschrijving Cycle Vision opent vandaag

Gepubliceerd op 03 april 2006 00:00 (80 keer bekeken) 0Reacties

Vanaf vandaag kunnen renners op allerlei HPV's, waaronder uiteraard ligfietsen, zich inschrijven voor de wedstrijden tijdens Cycle Vision.

Op het circuit van Zandvoort wordt er een gevariëerd programma van wedstrijden aangeboden, waarin zowel renners als publiek aan hun trekken zullen komen. Op zaterdag zullen waarschijnlijk de hoogste snelheden bereikt worden, als de 200 meter sprint met vliegende start verreden wordt. De organisatie verwacht hier dat de fietsen dusdanig aangepast worden om op het rechte stuk bij de tribunes snelheden te behalen die vaak alleen bergaf behaald worden. De ochtend wordt afgesloten met een bijzonder bonusrace: de roeifietsrace, waar de aandrijving eens niet gebeurt met een crankstel en ketting, maar via een roeibeweging. 's Middags is er tijd voor een uitputtingsslag als een criterium over drie uur gereden wordt. Hoewel de hoogteverschillen niet groot zijn in Zandvoort, vormen ze samen met de wind toch een uitdaging voor de deelnemers; menig renner vindt drie uur op Zandvoort zwaarder dan zes uur op de RDW-baan, doordat er geen constant tempo gereden kan worden. Tegelijkertijd met de drieuursrace zijn er nabij de pits ook races voor kinderen t/m 12 jaar, zodat ook de toekomstige snelle rijders al hun krachten kunnen tonen.

Op zondag kan iedereen laten zien wat ze kunnen presteren in de tijdrit over een uur. Traditioneel trekt deze wedstrijd de meeste deelnemers en er worden ook nu weer zo'n 250 renners aan de start verwacht. Voor het extreem explosieve werk is er rond het middaguur een dragrace in de pitstraat waar het uiterste van renner en fiets verwacht mag worden als het gaat om accelleratie. 's Middags staat nog een bonuswedstrijd met velomobielen op het programma, waar deze 365-dagenfietsen met hun berijders (of zijn het bestuurders?) de baan zullen vullen. Als afsluiting van het evenement is er een criterium over 45 minuten waar taktiek zeker een belangrijke rol zal gaan spelen. De vraag is wanneer je je slag dara moet slaan, meteen in het begin er vandoor gaan, of juist afwachten; elke renner zal zijn eigen plan trekken. Dit kan zeker een spannende wedstrijd worden, zeker gezien het effect van de vermoeidheid uit vorige races.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, zijn de belangrijke prijzen nu te verdelen per wedstrijd en niet langer als algemeen klassement. Dit jaar zullen er dus verschillende CV-kampioenen zijn. Ook het systeem van bonusprijzen is stevig op de schop genomen. Nog steeds geldt dat de snelste combinatie van rijder en fiets winnaar is. Niet iedereen is in de gelegenheid een volledig gestroomlijnde fiets te berijden tijdens CV en daarom zijn er sponsoren (M5, Elan, Optima en Ligfietser.nl) bereid gevonden om de bonusprijs voor de ongestroomlijnden en gedeeltelijk gestroomlijnden uit te breiden naar de eerste drie plekken in de uursrace, drieuursrace en 200m en is er zelfs een ongestroomlijndenrace op zondag. Ook bij de junioren t/m 15 jaar is er wat veranderd; daar zijn er voor de eerste drie plekken bij de uursrace en de 200m prijzen te verdelen. Verder is daar nog een prijs voor de snelste vrouwelijke junior.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)