Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Wasub 2

Gepubliceerd op 31 maart 2006 00:00 (556 keer bekeken) 0Reacties

Er is een nieuwe site gemaakt voor de onderwaterfiets Wasub 2. In het uitgebreide bericht de plannen.Het team WASUB stuurde ons onderstaand bericht, fotos en links: "Even voorstellen Na de uitstekende resultaten van WaSub I tijdens de International Submarine Race 2005 in Washington hebben we besloten dat dit project een vervolg verdiende. In de afgelopen maanden heeft zich een nieuw team gevormd dat het ontwerp van WaSub I zal verbeteren."

Onze belangrijkste doelen hierbij zijn:

    Het huidige ontwerp verbeteren en uitbreiden met air film drag reduction en een automatische piloot Meedoen in de Human Powered Submarine Race in 2006 in California en ons eigen wereldrecord verbreken Andere studenten en instellingen inspireren Continuiteit van WaSub waarborgen

Het team bestaat uit 15 studenten van verschillende faculteiten van de Technische Universiteit Delft [teamfoto]. WaSub II wordt geleid door Femke Kessels (student Technische Wiskunde) met ondersteuning van de Subteamleider Organisatie Adriaan Pandelaers (student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek) en de Subteamleider Ontwerp en Productie Jan Willem Krijger (student Maritieme Techniek). Enkele weken geleden hebben we pilotentests uitgevoerd in onze WaSubsimulator [foto simulator] en hebben we twee sportieve piloten geselecteerd: Thijs Orth (student Industrieel Ontwerpen) en Lianne Wagtho (student Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek). Ontwerp & Productie Het ontwerp van WaSub II is bijna afgerond en we zijn inmiddels gestart met de productie. We bouwen een geheel nieuwe onderzeeer, gebaseerd op het ontwerp van WaSub I. De belangrijkste aanpassingen zijn de toepassing van air film drag reduction en een automatische piloot. Air film drag reduction De air film drag reduction bestaat uit het aanbrengen van een dunne laag lucht op de romp van de onderzeeer. Deze lucht moet zorgen voor een vermindering van de weerstand. Hiervoor is het nodig dat de romp wordt voorzien van een waterafstotende coating. Deze week hebben we de verf voor deze coating en een proefstukje ontvangen. Hier hebben we reeds mee geexperimenteerd: luchtbelletjes lijken zich naar tevredenheid te hechten aan deze laag. In april zullen uitvoerige tests plaatsvinden in een cavitatietunnel bij MARIN.
Automatische piloot De toepassing van een automatische piloot moet het de piloot makkelijker maken. Hij hoeft de onderzeeer niet zelf op koers houden en kan zich volledig richten op de voortstuwing ervan. Een gedeelte van de automatische piloot is inmiddels geprogrammeerd en het is reeds mogelijk de benodigde servo's aan te sturen via de FPGA. In de komende weken zal er verder worden gewerkt aan het programmeren van de automatische piloot en het aansluiten van de sensoren. Planning Gedurende de komende 2 maanden zullen we bouwen aan WaSub II. Half mei moet de onderzeeer gereed zijn om getest te worden in de diepwatertank bij MARIN. Een maand later zal de onderzeeer getransporteerd worden naar Escondido in California om deel te nemen aan de HPS2006 van 19 tot en met 23 juli. Media en andere presentaties In de afgelopen maanden is WaSub verschillende malen in de media en op beurzen en tentoonstellingen verschenen. Tentoonstellingen Naast enkele presentaties op de TUDelft is WaSub ook te zien geweest tijdens een weekend gewijd aan duurzame energie in het Museon in Den Haag en op de HISWA. Van 28 tot en met 30 maart is WaSub te bewonderen op een internationale composietenbeurs in Parijs: JEC. Televisie In november verscheen WaSub in een tv-uitzending van Nieuwslicht, in januari in het tv-programma Hoe?Zo!. Maandag 20 maart zijn er bovendien tv-opnamen gemaakt voor de laatste aflevering van Delft Blauw. In dit programma voeren Delftse studenten opdrachten uit waaronder een pilotentest in onze WaSub-simulator. Bovendien zijn er opnamen gemaakt van de WaSub I in actie in de sleeptank van de TUDelft. Beelden hiervan zullen uitgezonden worden op zondag 2 april om 18:50 op RTL5, de uitzending wordt herhaald op maandag 3 april om 23:25 op RTL7. De uitzending zal vanaf dan ook te vinden zijn op de site van Delft Blauw of via een link op onze pagina, hier vind u ook links naar andere tv-uitzendingen en publicaties in andere media zoals Delta (weekblad van de TUDelft). Sponsors Gedurende de afgelopen weken zijn de eerste sponsorcontracten getekend en heeft WaSub financiele sponsoring ontvangen van Corus en de TUDelft. Andere bedrijven die hebben toegezegd te zullen sponsoren, en dat in sommige gevallen reeds hebben gedaan, zijn MARIN, Moby Dick, Koninklijke Marine, Velodrome, Wartsila en International. Deze lijst breidt zich gestaag uit, daarom verwijzen we u graag naar onze website voor de laatste aanvullingen en meer informatie over onze sponsors. We hebben echter nog niet voldoende middelen om daadwerkelijk af te reizen naar Amerika en daar een wereldrecord neer te zetten. Daarom zijn we nog steeds op zoek naar meer en dan vooral financiele sponsors.
Contact Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief contact met ons op willen nemen. Ook nodigen we u graag uit een kijkje te nemen op onze website: wasub2.tudelft.nl. En vergeet uiteraard de uitzending van Delft Blauw op 2 april om 18.50 op RTL 5 niet. -- WaSub - Human Powered Submarine: Flying through water, diving through air
De duikfiets wordt het bad ingelaten.
Het afvloeien van lucht van de huid wordt bekeken
Er worden verschillende presentaties gehouden over het project.
Filmpje in hoge kwaliteit van het testen van de "piloten".
Filmpje in lage kwaliteit van het testen van de "piloten".
Zie ook:


wasub op beurs

wasub op beurs

Wasub boven bad

Wasub boven bad

Wasub test afvloeien zuurstof van de huid

Wasub test afvloeien zuurstof van de huid

Wasub presentatie

Wasub presentatie

Redactie

Reacties (0)