Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Reacties uit artikel voor aangepaste fietsen

Gepubliceerd op 06 februari 2006 00:00, bijgewerkt op 10 september 2018 23:32 (106 keer bekeken) 0Reacties

Nog nooit zijn zoveel reacties uit een artikel gekomen, maar een aantal zijn zeer lezenswaardig. Het ligfietsvirus steekt blijkbaar behoorlijk wat mensen aan. Een recent bericht stelde aan de orde dat niet alleen minder validen van de driewielers zouden kunnen genieten en daarin werd een linkje gelegd naar een oud bericht over vergoedingen, nu is er voornamelijk over de vergoedingsperikelen veel te doen. En een primeur! Voor het eerst zijn een tweetal artikelen uit Ligfiets& op internet geplaatst over ditzelfde onderwerp het eerste over vergoedingen, de tweede met een test van de USVA Comfort.

Think different zei Ghandi al, en voor een aantal mensen is een aangepaste fiets dan meteen helemaal een andere richting. Het hoeft dan geen rechtop fiets te zijn met de oude bezwaren van zadelpijn enzo, maar ze slaan meteen de radicale weg in van ontspannen fietsen. Sommigen worden lid van de mailinglijst en zijn misschien niet fanatiek maar wel overtuigd ligfietser. Door de beperkte kennis bij de adviserende artsen komen sommige alternatieven zoals de ligfiets niet bij ze op. Zoals valt te lezen wordt er in ieder geval wel discussie uitgelokt. Zoals of een ligfiets speciaal voor gehandicapten zou moeten zijn.
Elvin schrijft zijn ervaringen voor wat betreft vergoedingen en refereert aan het fun element van driewielige ligfietsen. Gek trouwens dat mensen met beperkingen op relatief langzame fietsen geplaatst worden waardoor ze onevenredig veel kracht moeten geven om een gewone snelheid te halen. Het plezier in fietsen wordt hierin voor een groot deel waarschijnlijk teniet gedaan. Misschien een idee, waarom zouden minder validen met vreemde in plaats van mooie fietsen moeten rijden?
Na de mail van Elvin komt deze oplossing van Marloes, fietsen hoeven blijkbaar niet altijd via medische voorschrift worden vergoed.

En ook schrijft de familie Westerweel in een site over de ervaringen. Ook voor mensen met RSI lijkt het vaak goed te helpen. Uiteraard zijn er onder hen mensen die principieel niet op een ligfiets stappen of die het over nekbelasting gaan hebben. Blijkbaar hebben ze dan nog nooit van een neksteuntje gehoord. De vereniging van RSI patienten publiceert haar artikelen in een blad dat Handvat heet. Wij hebben tot nu toe geen toestemming gekregen een artikel op internet te mogen publiceren. Uiteraard heeft iedereen die zich iets afwijkend voortbeweegt opmerkingen te verwachten, in de opmerkingen rubriek wordt daarop ingegaan.
Maar het kan natuurlijk ook anders, een treintje van kettwiesels ziet er leuk uit en kan voor velen een goede oplossing zijn. Met een goede stoker (degene die kracht lever op een tandem) ga je waarschijnlijk ook nog eens behoorlijk snel, er is zelfs een fietstaxibedrijf waarbij je het zelf eens kunt meemaken. De oplossing is ook recent bij een club gebruikt, de fotos hiervan zijn ook op internet te zien.
Een artikel met heel veel links van bedrijven staat hier (de oude, dode, link).

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)