Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietsplatform

Gepubliceerd op 31 januari 2006 00:00 (42 keer bekeken) 0Reacties

Fietsplatform heeft 1x in de maand nieuws, zo lijkt het op hun site, toch is er iets meer activiteit dan op internet is te vinden. Een krantje op papier (ze bestaan nog!) geeft een heel aantal nieuwe ontwikkelingen.

De Zuiderzeeroute wordt al jaren door vele mensen gefietst, een bericht op fietsplatform geeft zelfs aan dat er records worden bijgehouden over dit traject. Er zijn plannen om deze zeer populaire route te gaan bewegwijzeren en te beschrijven. Het is de moeite waard waarschijnlijk (het zal nog wel evenduren, in 2006 een projectvoorstel waarna het nog moet worden uitgevoerd, dat wordt dus wel over een paar jaar).
In oktober 2005 zijn 75 mensen begonnen met het vaststellen van de kwaliteit van het fietsnetwerk (hopelijk komen ze ook op de dijk Enkhuizen Lelystad), waarbij slechte verharding, onveilige oversteek, onveilige wegen, hinderlijke situaties zoals fietssluizen en steile hellingen, smalle fietspaden en onnodig omrijden zijn opgenomen. Totaal zijn 700 knelpunten gevonden. Een lovenswaardig initiatief! Het is natuurlijk als vakantiefietser of lange-afstandfietser erg belangrijk toch enigszins acceptabele fietsvoorzieningen aan te treffen.
Er wordt ook gestreefd naar meer marketing rondom de lf routes, ook weer op papier is een bundelmapje mete lf-dagtochten in samenwerking met Bike Totaal gemaakt. Waarschijnlijk zijn de meeste lf tochten wel te downloaden in gps via internet.
Ook gaat fietsplatform iets doen wat al een tijdje door Fietsbedraad ook wordt gedaan een kennisplatform worden. Hun doel is kenniscoordinatie voor recreatieve fietsers. Met steun van het ministerie LNV is een onderzoek uitgevoerd, het kennisaanbod is niet compleet en heeft tegenstrijdigheden. Innovaties worden niet algemeen, kennis is versnipperd.
Helaas is weinig van de informatie van het fietsplatform via internet te vinden, ze zijn dus nu in ieder geval nog niet zo'n kennisplatform. Maar uiteraard, als iets heel slecht is kan het makkelijk worden verbeterd.

Wel is het fietsplatform van plan meer te doen met ECF.com, die al in een eerder nieuwsbericht op onze site ook werd gelinkt. Meer over ecf in dit bericht uit 2002 op onze site.

Redactie

Reacties (0)