Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Onderzoek onder fietsers

Gepubliceerd op 20 juli 2005 00:00 (62 keer bekeken) 0Reacties

De redactie ziet graag werkstukken over ligfietsen van kinderen opgestuurd worden. Dit ter verbetering van de informatie over de ligfiets. Onlangs publiceerde Johan de Jong een goed lezenswaardig stuk voor volwassenen in het kader van een onderzoek. In het uitgebreide bericht meer hierover. Niet alleen op ligfiets.net worden onderzoekjes gehouden. Ook op Bentrider zijn uitslagen van enquetes te vinden. Wel amerikaans natuurlijk, maar soms leuk te lezen. Ook erg amerikaans is deze mailinggroep voor een aparte roeifiets.Ook leuk was de aanvankelijk serieuze oproep voor de herkomst van een fiets die resulteerde in de vraag of het geen zwitserse fiets was waarbij het zoeken naar de naam ook snel was bekeken. Het betreft in werkelijkheid een uitgeboorde Alligt Swift. Ziet er wel cool uit met die gaten, het geeft wel aan dat de Swift heel zwaar gebouwd was, net als het type Kruiser dat in Ligfiets& 2003-6 is getest (9x6 cm ovale 5mm dikke alu hoofdbuis).

Johan schrijft: " Dit is een verslag van mijn onderzoek onder "velomobilisten", dat ik uitgevoerd heb in het kader van het vak "Shaping Technology & Everyday Life" van mijn studie "Wijsbegeerte van Wetenschap, Technologie en Samenleving" (tegenwoordig "Philosophy of Science, Technology and Society" genoemd) aan de Universiteit Twente. Vanwege de omvang van het bestand heb ik de afbeeldingen van een Alleweder, een Quest, een Versatile, een Mango en een Quest en een Mango samen maar weggelaten. Die waren voor mw. dr. E.C.J. van Oost (die het vak gaf) en mijn medestudenten wél nuttig, maar de gemiddelde lezer van Ligfietsnet kent die voertuigen al mag ik aannemen.

Het zal duidelijk zijn dat het copyright van het stuk bij mij berust en dat (afgezien van volgens de regelen der kunst ordentelijk citeren mét bronvermelding in wetenschappelijke publicaties) knip- en plakwerk uit het artikel uitdrukkelijk niét is toegestaan en dat overname van het hele stuk of delen daaruit alleen mag met uitdrukkelijke, vooraf verkregen, toestemming mijnerzijds (uitgezonderd dat ordentelijk wetenschappelijk citeren van hierboven natuurlijk)."

Gelukkig mag Ligfiets.net het bestand publiceren en heeft het op de server gezet in pdf (en 150 kb groot).

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)