Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Bagageoplossingen

Gepubliceerd op 17 mei 2005 00:00 (545 keer bekeken) 0Reacties

Wij zagen deze "fiets"-tassen op internet. Verder staat de nieuwe uitgave van het blad Vogelvrije fietser bomvol met bagageoplossingen waarvan een aantal wellicht ook op de ligfiets zijn te gebruiken.

In het kort een samenvatting van het artikel, we noemen alleen de karren die een lage koppeling hebben. De karren met hoog aangrijppunt zijn voor ligfietsers zeer waarschijnlijk niet interessant:

Beste keus is de Kidcar combi, die beviel de testers het beste. De kar is speciaal ontworpen voor de dagelijkse boodschappen. Met een ruime bak waar alles ook makkelijk op vele manieren in kan. Er zit een afdekzeil bij, dat zorgt ervoor dat het waterdicht afgedicht kan worden. Fietsen met een volle kar gaat prima, en hij manouvreert makkelijk tussen paaltjes door. Opbergen is makkelijk, op de achterkant staat hij overeind. Ook kan hij worden opgehangen. De kar weegt 12 kilo en is smal, zo'n 73 centimeter. Het enige nadeel is dat kratten achter de kunststof wand van de laadbak kunnen blijven haken, waardoor ze wat moeilijk uit de kar te tillen zijn.

Verder wordt genoemd:
Bykaboose Gecko, een kar met hoge bagageruimte van doek en framebuizen. Helaas is de bak te smal voor twee kratten. Bepakken met tassen gaat prima. Ook hier vinden we een afdekzeil, dat lastiger werkt dan die van de Kidcar. Door een slappe constructie voel je de kar wel een beetje duwen en trekken.
De laadbak is makkelijk plat te vouwen en op te bergen
Gewicht 7 kilo.

Burley Flatbed,
Niet speciaal voor boodschappen ontworpen, maar wel te gebruiken. De laadruimte is een doek gespannen in een frame met twee opstaande randen. Bagage kan worden vastgemaakt met spanbanden. Er is ruimte voor twee vouwkratten. Kleine tassen en losse dingen blijven slecht liggen. De kar rijdt goed en is met 7,5 kilo licht. Ook de prijs is laag. Wel is hij breed, 82 centimeter. Burley levert bij alle karren een standaardkoppeling waarvan de bevestiging tijdrovend is. Er is ook een askoppeling van burley die wordt aangeraden.

Burley Nomad,
nog een fietskar van Burley. Een allround ding waarbij er twee compartimenten zijn. Die hebben hoezen die waterdicht afdekken mogelijk maken. Het frame is aluminium, bekleed met stof. Laadruimte is geschikt voor losse dingen en is net groot genoeg voor een vouwkratje. De kar fietst goed, weegt 7,5 kilo en 69 centimeter breed. Hij is makkelijk op te bergen en neemt weinig plaats in.
Op deze site een mooie geveerde fietsaanhanger, een soort vouwwagen voor de fiets. Bron: Velovision
Meer bagageoplossingen in het volgende artikel in bagageoplossingen 2.

het verhaal over de bakfietsen is te vinden op: http://fietsen.web-log.nl/log/2470343

Redactie

Reacties (0)