Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

RSS Feed

Gepubliceerd op 26 januari 2005 00:00 (71 keer bekeken) 0Reacties

Op de ligfiets mailing lijst werd gesproken over RSS feed, wat dat is en hoe ligfiets.net daarin kan komen wordt uitgelegd in het uitgebreide bericht.

Uiteraard kan iedereen kijken op de pagina met nieuwe links die al op internet staat. Maar voor de techneuten is RSS interessant. Voor het nieuws is de Rss feed http://www.ligfiets.net/rss/index.php interessant. Voor de agenda is http://www.ligfiets.net/rss/agenda.php te gebruiken.
Maar wat is RSS Feed?
De technologie waarmee uw computer verandert in een ware nieuwsfabriek heet RSS, naar Really Simple Syndication. Het zorgt ervoor dat gebruikers zien wat er verandert of nieuw is op internet zonder dat er naar de verschillende sites gesurft hoeft te worden. Het spaart veel werk, dagelijks naar sites gaan die geen nieuwe info bevatten is niet interessant. Met RSS krijgt u het nieuws veelal snel nadat het op de site verschenen is. RSS haalt automatisch samenvattingen binnen van nieuwe berichten. Vervolgens kan een gebruiker bepalen of hij de website wil bezoeken. Voor RSS zijn twee elementen nodig, allereerst de berichten. Deze worden verspreid met zogenaamde RSS-feeds, een soort telex met berichten. Verder is een programma nodig om deze te kunnen lezen. Het programma Feedreader is een goede lezer voor de beginnende gebruiker. Vervolgens boor je na het installeren van het meest recente programma de kanalen aan. Sommige sites gebruiken een oranje XML logo om aan te geven waar de RSS feeds staan. Uiteraard kun je ook zoeken in een zoekmachine naar bestanden met rss, xml of rdf als achtervoeging.

Brongegevens: arikel Altijd het laatste nieuws in Elsevier 20 november 2004
We hebben deze link op Velovision over hun RSS gegevens gevonden. We houden ons aanbevolen voor de rss gegevens voor andere paginas. In het bericht dat de rss feed het weer doet staan ook nog leuke tips. Een snel en vriendelijk programma voor mail. Mozilla geeft in een uitleg over de mogelijkheden. Mozilla firefox browser en ook de Mozilla thunderbird mailprogramma zijn zelfs vanaf een usb geheugenstick te draaien. Meer info in het Nederlands. Handig als je op meerdere locaties je post wilt ontvangen.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)