Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Dag negen. Derk lapt 't 'm weer!

Gepubliceerd op 22 juni 2001 00:00 (49 keer bekeken) 0Reacties

Dag 9 Vrijdag 22 juni St Claude Col du Fréne 190 km (geschat) Lees bij het uitgebreide bericht Meer over het Mysterie van de Missie van deze geheimzinnige Man

Wat is zijn missie? 2.

De bijna onzichtbare 'rameur' raast langs de Franse wegen. De vraag rijst in hoeverre is de BVD hierbij betrokken?
Een Camper, gedecoreerd met reclame van het bekende bedrijf 'Roompot' en 'Recreanet', wat fietsachtige attributen op het dak, volgt zo onopvallend mogelijk de route van de Tour de France. Onopvallend, ware het niet dat ze ca een maand te vroeg zijn. De 'tour' is pas volgende maand.
Drie mannen van twijfelachtige allure mannen de camper. Alles is top-secret. Zelfs hun leider is geheim. Voorheen kende een ieder immers Doctors van Leeuwen, maar zijn opvolger? Is geheim!
Geniaal zoals de crew is samengesteld. Drie Hollanders welke geen van drieen Frans spreken! Als zij kip willen kopen doen ze bij de slager het geluid van een kip na, waarna zij, gelijk gewone toeristen, met varkensvlees de winkel verlaten. Ongelovig nagestaard door de plaatselijke bevolking. Onderwijl raast de 'Rameur' voorbij, door niemand opgemerkt!
Behendig manoeuvrerend rijdt de bus van plaats naar plaats. Onderweg wordt er op ogenschijnlijk opvallende plaatsen gestopt. Ogenschijnlijk opvallend zeg ik, want weten wij niet dat soms het meest opvallende het minst opvallende is?
De route kaart maakt plaats voor computer en GSM. Soms komt ook de 'rameur' langs. Hij stapt af, er wordt wat informatie uitgewisseld, iets aan de roeifiets gesleuteld en flux vervolgt hij zijn eenzame geheime tocht.

Daarna zet ook de BVD Camper zich weer in beweging. Op naar de volgende ontmoetingsplaats?

Het doel van deze missie zal ons, eenvoudige lieden, nooit duidelijk worden. Als mannen van dit kaliber er bij betrokken zijn, dan zal deze geheime promotietocht zeker geheim blijven.

Frans

Voor wie meer van deze literaire werkjes wil lezen verwijs ik naar de link hieronder.
Ook voor dagverslagen kun je daar terecht.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)