Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Ymte leidt wintercompetitie

Gepubliceerd op 14 december 2004 00:00 (47 keer bekeken) 0Reacties

Na de eerste wedstrijd voor de wintercompetitie op de wielerbaan van Alkmaar afgeopen zondag gaat Ymte Sijbrandij aan de leiding in het klassement. Met zijn winst in de tijdrit en een tweede plaats in het criterium wist hij het tandemduo Allert Jacobs en John Poot 3 punten voor te blijven.

Tijdens de opening van het winterseizoen in Alkmaar werd door 22 renners gestreden om een plek op het podium. In een tijdrit over 4 km (16 rondjes op de baan) was Ymte in een Quest de snelste renner met 54,3 km/h, op de voet gevolgd door Niels Vogel (Quest) en John en Allert (eigenbouw tandem). Bij de vrouwen was Ellen van Vugt (Groenenveld met staartstroomlijn) de snelste met 42.8 km/h.

Het criterium over 45 minuten werd in twee heats gereden, waarbij de indeling bepaald werd door de klassering in de tijdrit. In de 'slakken'finale werd Hayco Moraal eerste gevolgd door Ellen. Een groot deel van de race hebben ze samen gereden zoals te zien is in de volgende grafiek. In de 'hazen'finale vormde zich al snel een kopgroep van Ymte (zelfbouw lowracer) en Allert en John (tandem); Niels Vogel reed daar lange tijd zo'n halve ronde achter. Dit is goed te zien in de grafiek.

Door tijdgebrek kon er helaas geen ploegentijdrit gereden worden, dus dit houden we tegoed voor de wedstrijd op het Velodrome in Amsterdam. De volgende wedstrijd voor de wintercompetitie is op zaterdag 15 januari op de kartbaan in Breda. De redactie zal daar ook weer aanwezig zijn voor een verslag, en natuurlijk om zelf mee te doen.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)