Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Dag 7 Epinal Belfort 2200 hoogtemeters 200km

Gepubliceerd op 20 juni 2001 00:00 (51 keer bekeken) 0Reacties

Derk roeit lekker door als ik de verhalen zo lees. Vandaag begint het echte klimwerk. 2200 hoogtemeters maken. Voor actueel nieuws en foto's kun je terecht op onderstaande link. Ook een hart onder de riem steken kan via het gastenboek.

Dag 5 - Verdun - Celles-sur-Plaine / 210 km

De dag begint droog, maar zwaarbewolkt en knap koud.

Derk is al vroeg op om de versnellingskabel te vervangen van de tussensnek. De kabel liep gisteren al niet lekker en wat olie mocht niet baten. Na vervanging van de kabel loopt alles weer soepel. Het vervangen van de kabel is gelijk ook zo'n beetje het grootste onderhoud geweest aan de fiets gedurende deze eerste duizend kilometer. Verder wordt de aandrijfkabel nu en dan vervangen. Ruim voordat de kabel echt slijtage begint te vertonen legt Derk even een nieuwe om. Verder blijven de fietsen behoorlijk onderhoudsvrij rijden. Veel kapot kan er ook eigenlijk niet.

Derk zit vandaag netjes op tijd op de fiets en rijdt om 8.30 uur weg. Helemaal uitgerust is hij nog niet, maar gezien de inspanning van een dag eerder valt het allemaal nog redelijk mee. Zijn tocht begint droog, maar al gauw valt er een gestage stroom nattigheid uit de hemel.

Bij de tussenstop te Bar-le-Duc regent het nog steeds. Aldaar is het eindpunt van een tijdrit van de 'echte' Tour. De Tour gaat de volgende dag verder te Commercy, maar Derk gaat gewoon lekker door. We rijden hem dan ook naar het volgende startpunt terwijl de coureur wat bijeet.

Bij aankomst in het plaatsje Veselise is Derk zeer tevreden met de gang van zaken. Hij houdt zijn hartslag lekker laag (105 slagen per minuut) en zo bouwt hij een ritme op dat hij langdurig vol kan houden.

Richting Baccarat knapt het weer ineens op. De wolken breken, de zon laat zich nu en dan zien en de temperatuur schiet omhoog. Het landschap is nu meer open en de wegen worden kronkeliger en smaller. De bossen hebben plaatstgemaakt voor fraaie vergezichten, graslanden en houthagen. We volgen nu exact dezelfde route als Derk, ofwel de route van de Tour de France. Wat opvalt is dat er overal nieuwe stukken asfalt zijn aangelegd.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)