Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Snelle en lichte ligfietsers gezocht & diversen

Gepubliceerd op 30 november 2004 00:00 (177 keer bekeken) 0Reacties

De site van de nederlandse hpv-onderzeeboot laat zijn eerste nieuwsbrief zien. Verder staan in het uitgebreide bericht de ontwikkelingen bij de trans-Canada fiets. Het team Icarus zoekt verder voor het mensaangedreven vliegtuig nog fietsers; in het forum is dit als tekst geschreven. Ook verscheen een oproep in het blad van de universiteit.

De adventures of Greg zijn al eerder in het nieuws geweest. Toch lijkt het leuk zijn ontwikkelingen te blijven volgen; zijn log van 15 november laat een proefrit zien, die van een dag ervoor het fietsframe. De log van 26 november laat een tabel zien met snelle fietsen. Wilt u alles over de ontwikkelingen lezen, dan verwijzen wij u naar de website. En op de mailinglijst werd ook al een reactie gegeven op zijn stroomlijnontwerp.
Het team icarus geeft de volgende oproep:

Team Icarus

Om een wereldrecord te vestigen met de Human Powered Aircraft (HPA) Icarus-1 is het Team Icarus opzoek naar enthousiaste fietsers die voor een langere periode (in ieder geval tot en met September) onder leiding van 4 bewegingswetenschappers van de Universiteit Maastricht willen trainen voor een wereldrecord poging. De afstand die hierbij moet worden gebroken staat nu nog op 115,11 Km. Een afstand die wij zeker willen kloppen!
Om het wereldrecord te kunnen breken met de Icarus-1 moeten de piloten minimaal 200 Watt aan vermogen kunnen leveren gedurende 6-8 uur. De moeilijkheid hierbij zit in het besturen van het vliegtuigje tijdens een inspanning op top niveau.

Om de piloten zo goed mogelijk te trainingen gaan we een voorbereidingsperiode in tot september 2005. De trainingsarbeid in deze periode zal oplopen tot 6 a 7 trainingen per week voor enkele uren per training. Genoeg tijd en passie voor fietsen zijn dus een vereiste!

Ben je geïnteresseerd, mail dan naar info@teamicarus.com!

Namens Team Icarus,

Pijke den Ambtman
Hans Savelberg

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)