Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Remmen

Gepubliceerd op 13 november 2004 00:00 (101 keer bekeken) 0Reacties

Als je fietst is aandrijving belangrijk, ook op tijd tot stilstand kunnen komen is praktisch. In het uitgebreide bericht een artikel over remmen.

Een vraag van een ligger had een lange lijst met reacties tot gevolg.
Op de site van Adrenalinsports wordt een opsomming gegeven van voor- en nadelen van verschillende remmen. Maar als je fiets robuust moet zijn vanwege reizen spelen uiteraard andere elementen. Ook op ligfiets.net is al een aantal antwoorden te vinden.
Echter, schijfremmen blijven leuk in dat bericht staat ook een veelgestelde vragen lijst. Op het ligfietsforum is iets over levensduur te lezen.
Een tip voor gebruikers van shimano onderdelen is het gebruiken van een vervangend merk. een beschrijving van de remblokjes op het ligfietsforum. Een verdere beschrijving is overgenomen uit Vogelvrije Fietser van november/december 2004, Shimano maakt prima fietonderdelen, maar veel fietsers beklagen zich over de remblokjes, ze slijten snel, remmen niet heel erg goed en veroorzken ook nog eens veel slijtage aan de velgen. Remblokjes van Koolstop zijn stukken beter. Het Amerikaanse bedrijf produceert blokjes die zijn afgestemd op verschillende weersomstandigheden en velgen. Er zijn blokjes voor natte en stralende dagen. En er zijn blokjes voor velgen met en zonder coating. Je kunt de blokjes nu zonder gesleutel in een handomdraai verwisselen. Ze zijn gemakkelijk in en uit de houder te schuiven. Zo kunje altijd je remmen aan de omstandigheden aanpassen. De houder met blokjes kosten per paar 23 euro, losse blokjes zijn te koop voor 11 euro per paar.
Ook Magura is op de ontwikkeling ingesprongen, zo blijkt uit dit bericht van 8 november van een nieuwe site op gebied van mountainbiken.

Redactie

Reacties (0)