Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Ymte wint voor achtste keer op rij LEL

Gepubliceerd op 27 oktober 2004 00:00 (79 keer bekeken) 0Reacties

Hoewel maar liefst 32 renners de uitdaging om Ymte Sijbrandij te verslaan in de tijdrit over de dijk Lelystad-Enkhuizen aangingen, bleek hij ook dit jaar een klasse sterker. Ondanks een aflopende ketting wist hij zijn naaste konkurrenten Hans Wessels 28 s en Theo van Andel 95 s voor te blijven. Een baanrekord zat er dit jaar niet in vanwege de stevige wind die er stond.

Zondag 24 oktober verzamelden zich 33 renners bij de sluizen in Lelystad voor de tijdrit op en neer naar Enkhuizen. Marjolein van Schoot had gezorgd voor overheerlijke taart die door de deelnemers maar wat graag aangenomen werd. Het velomobielgehalte tijdens de wedstrijd was bijzonder hoog, iets dat waarschijnlijk ook samenhing met het miserabele weer. Het natte wegdek met een grote hoeveelheid losse steentjes zorgde helaas ook voor een overdaad aan lekke banden tijdens de race.

Velen waren naar Lelystad gekomen om hun eigen rekord op LEL te verbeteren of om zich te meten aan hun direkte konkurrenten. Zo verschenen er drie roeifietsers aan de start en waren er twee vrouwen die beide in een velomobiel aan de race meededen. Doordat Ymte als laatste startte, in de fiets van Hans die als eerste gestart was, bleef de einduitslag tot de laatste minuut ongewis. Pas toen Ymte de brug bij de sluizen opreed werd duidelijk dat hij de winst in handen had.

Foto's keerpunt

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)