Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

LEL: wie durft de uitdaging aan?

Gepubliceerd op 18 oktober 2004 00:00 (37 keer bekeken) 0Reacties

Zondag 24 oktober wordt alweer de achtste editie van Lelystad-Enkhuizen-Lelystad verreden. Deze tijdrit over ruim 50 km werd in 1997 voor het eerst geörganiseerd en kan inmiddels wel een traditie genoemd worden. Reden te meer voor alle renners om a.s. zondag naar Lelystad af te reizen.

De eerste editie van LEL werd door Ymte Sijbrandij gewonnen in een C-Alleweder. Sindsdien heeft er niemand anders op de hoogste plek van het erepodium gestaan. De snelste tijd die ooit op deze rit is gereden is 58:19 in 2001. Zal daar dit jaar verandering in komen? Is Hans Wessels voldoende hersteld van zijn races in Battle Mountain? Verschijnt Theo van Andel alsnog aan de start? Of heeft Hayco Moraal zich stiekem voorbereid op winst? Zondagmiddag zullen we het weten.

LEL gaat uiteraard niet alleen om de eerste plek; het is ook een mooie gelegenheid je persoonlijk rekord scherp te stellen of je te meten aan je direkte konkurrenten. En het is natuurlijk de afsluiting van het zomerseizoen.

Dit jaar is het keerpunt enigszins gewijzigd. Vlak voor Enkhuizen gaat de route heen over het fietspad door de tunnel waarna linksom de weg voor langzaam verkeer opgedraaid wordt voor de terugweg. Dat betekent dat er niet gestopt wordt halverwege.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)