Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Betonplatenrace in Dilsen

Gepubliceerd op 11 oktober 2004 00:00 (81 keer bekeken) 0Reacties

Op het industrieterrein van Rotem (bij Dilsen, België) is afgelopen zondag geracet door acht lage racers, twee Quests en een tandem. Hoewel het een Belgisch-Nederlandse kompetitiewedstrijd betrof, wisten slechts drie Nederlanders de start te vinden; de rest heeft waarschijnlijk niet gezocht. De Nederlanders waren niet snel genoeg om op het erepodium terecht te komen dat bezet werd door drie Belgen: Serge Moors (Cobra), Sietse de Laeter (Baron) en Jimmy Bijloos (Cobra).

Het parkoers was een rechthoek met een lengte van 2,1 km op het plaatselijke industrieterrein met betonplaten als wegdek. Twee van de vier bochten waren zodanig dat de twee Questrijders daar duidelijk moeite hadden; met name de bocht die aan de binnenkant hoger lag, kon door de lage racers wel snel genomen worden, maar niet door de velomobilisten. Vandaar dat de laatsten niet op het podium wisten te komen.

In de grafieken van de snelheid en van het lopend gemiddelde is duidelijk te zien hoe de strijd om de podiumplaatsen verliep, waarbij opvalt dat Serge en Sietse het grootste deel van de wedstrijd de kopgroep vormden en dat Serge na 48 minuten demarreerde en zijn koppositie niet meer prijsgaf.

Deze race op betonplaten was alvast een goede voorbereiding op de laatste wedstrijd van de kompetitie die over twee weken op 24 oktober op de dijk van Lelystad naar Enkhuizen wordt gereden: de bekende LEL-tijdrit over het hobbelasfalt van de provincie Flevoland.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)