Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Allert Nederlands kampioen tijdrijden

Gepubliceerd op 05 september 2004 00:00 (286 keer bekeken) 0Reacties

Allert Jacobs is afgelopen zaterdag op Texel Nederlands kampioen tijdrijden voor vrije renners geworden met een snelheid van 50,7 km/h op 41 km. Vice-kampioen werd Marcel van Eijk en de bronzen medaille werd verroverd door Harry Lieben, alle drie in een Quest. Het parkoersrekord dat Theo van Andel hier vorig jaar neerzette werd hiermee niet gebroken; Allert kwam 2:42 tekort.

De jaarlijks terugkerende kampioenschappen tijdrijden vanuit Oudeschild, waren ook dit jaar goed bezocht met 134 renners. Er werd gereden in verschillende kategorieën, waarvan twee met ligfietsen: gestroomlijnd en ongestroomlijnd. De eerste drie van de gestroomlijnde kategorie waren ook die van het algemeen klassement.

De eerste ongestroomlijnde op een M5 lowracer was Erik van der Lippe met een snelheid van 46,2 km/h, goed voor een vierde plaats in de algemene rangschikking. Zilver en brons gingen in deze klasse naar Henk de Koning (42,4 km/h) en Maarten Broek (42,1 km/h).

Hoewel er geen aparte kategorie was voor junioren onder de 18, vinden we het toch de moeite waard om te vermelden dat Eelke Halbertsma (17j, 46,1 km/h) en Guus van Schoot (15j, 45,7 km/h) zich op de vijfde en zesde plaats in het algemene klassement wisten te rijden.

Dat het verkennen van het parkoers soms zinvol kan zijn, ontdekte Hans van Schoot (die dat achterwege had gelaten), toen hij ongeveer halverwege de koers een verkeerde afslag nam en helaas niet in het klassement werd opgenomen.

Voor de volledigheid melden we dat de snelste buktandem op de zevende plaats eindigde met 45,1 km/h en de snelste wielrenner op de achtste plaats met 45,0 km/h.

Persoonlijke verslagen.

Zie ook:


Marjolein aan de start

Marjolein aan de start

Henk de Koning als tweede bij de ongestroomlijnden

Henk de Koning als tweede bij de ongestroomlijnden

De winnaars bij de gestroomlijnden (en tevens overall)

De winnaars bij de gestroomlijnden (en tevens overall)

Nogmaals de winnaars

Nogmaals de winnaars

Kampioenen in alle kategoriën bij elkaar

Kampioenen in alle kategoriën bij elkaar

Redactie

Reacties (0)