Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Het Herfsttreffen gaat op sjiek

Gepubliceerd op 10 september 2004 00:00 (41 keer bekeken) 0Reacties

Door een communicatiefoutje is het verhaal onder "uitgebreid bericht" niet in Ligfiets& terecht gekomen. Maar het treffen gaat zeker door, met prima plannen. Schrijf je op tijd in! Tip: op vrijdag gaan we barbecueen, zelf eterij en drinkerij meenemen. KaToCo zorgt voor de kooltjes. Zaterdag kookt Bert, wij doen boodschappen, neem wel zelf drinken mee.

Alom bekend is het Paastreffen. Kamperen in het voorseizoen, dik honderd ligfietsers, oergezellig, en inmiddels een ouwe trouwe. Daar hoeven we na vijf jaar waarschijnlijk weinig over te schrijven Minder bekend en kleiner is het “kleine broertje” oftewel het herfsttreffen. Toch word dit al even lang georganiseerd door dezelfde club. Omdat het een “gewoon” en dus korter weekend is, en in het begin op zaterdag begon en op zondag al afgelopen was kwamen er zo rond de 25 a 35 mensen op af. Omdat we de vrijdag de laatste twee jaar als aankomstdag gebruikten voor wie wilde is dat de laatste tijd gestegen naar een dikke 50 personen.

Afgelopen treffen liepen Ronald, Nico en ondergetekende eens kritisch over het terrein. De tent die we ter beschikking hadden was erg groot, ook droog, en hij bood plaats aan de fietsen die dan droog stonden, okee, maar hij was niet bepaald gezellig. In een hoek stonden wat schraagtafels met banken op stoeptegels, en wat peertjes er boven zorgen voor wat verlichting. Inderdaad, ietwat sober. Hoewel de sfeer niet te kloppen was hoor, hou me ten goede. Ook hoorden we vaak: “Tja, we zouden graag eens meedoen aan een dergelijk evenement, maar we zijn geen kampeerders”. Nog een minpuntje was dat de chinees, waar we vorig jaar met zeer veel genoegen samen hebben gedineerd er dit jaar mee op is gehouden. Jammer…..Maar dit bij elkaar vegend opent het ook weer perspectieven.

Want zo viel ons oog op een knusse groepsruimte met de sfeer van een grote bruine kroeg, en een aantal flinke blokhutten er om heen. Hier kunnen we een groep van 56 personen in blokhutten laten overnachten. Dat betekent dus veel meer sfeer en comfort. Ook is er een mooie keuken, compleet met serviesgoed etc. en omdat Bert Gazendam ook dit weekend wil komen koken belooft dat weer iets fantastisch te worden!! Nee, geen pasta deze keer, maar eens iets anders…..De gedachte gaat momnenteel naar iets oerhollands als andijviestamppot met klapstuk. (En natuurlijk ook een vegetarische variant!) Een andere mogelijkheid is om te barbecuen (er is een grote veranda voor de groepsruimte met een grote barbeque) en een kampvuur buiten hoort ook tot de mogelijkheden. De nodige foto’s zijn reeds op Plaza te bekijken, bij het agendabericht, zie verderop.

Gebruik makend van de ervaring van de afgelopen jaren kunnen we dus al wel melden dat het weekend open staat voor alle ligfietsers vanaf vrijdagmiddag 1 oktober, dat we op zaterdag vast onder begeleiding een mooie route kunnen rijden in de omgeving, s’avonds kunnen aanschuiven bij een heerlijke maaltijd van Bert, dat we kunnen slapen in de blokhutten voor zover het aantal niet boven de 56 komt (en tentjes kunnen her en der ook nog wel bijgeplaatst worden) en dat er een heerlijke sfeervolle groepsruimte tot onze beschikking staat. Heerlijke zithoeken, tafels en stoelen, koffiezetapparaat etc is allemaal voorzien. Over de overnachting - en maaltijdprijzen komt nog wat meer informatie. Kijk hiervoor op Ligfietsplaza bij agenda (www.ligfiets.net/agenda/evenement.php3?id1=976 ). Hier wordt de nieuwste informatie geplaatst, en ook vindt je hier de link naar het inschrijfformulier wat ook op Plaza komt te staan. Daar kun je inschrijven vanaf waarschijnlijk eind augustus. Welaan, dat lezende heb ik er nu al vreselijk veel zin in, maar ik moet nog wachten tot het eerste weekend van oktober, net als jullie. Maar we treffen elkaar vast weer in de herfst op camping De Woensberg te Huizen (bij Blaricum) in “De Spoel”

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nico of Marcel. Paulus organiseert deze keer op de achtergrond nog wat mee, Marcel heeft het stokje overgenomen. Emailadres wat je kunt gebruiken is:
Katoco@yahoogroups.nl

Kom je langs Eemdijk: De Veerpont Eemdijk vaart in oktober op vrijdag en zaterdag van 07.30 tot 09.30, en van 13.00 tot 18.00.
Zondag vaart dit veer niet!

Namens de KaToCo, en voor deze: Nico van Laar, Marcel Vriezekolk en Paulus den Boer

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)