Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Werelduurrecords

Gepubliceerd op 03 augustus 2004 00:00 (79 keer bekeken) 0Reacties

Afgelopen weekend zijn op de testbaan van Opel in Dudenhofen (D) het uurrecord bij zowel de mannen als de vrouwen gesneuveld. Bij de mannen staat het nu op naam van de Canadees Sam Whittingham met 84,215 km. Bij de vrouwen verbeterde Ellen van Vugt haar eigen record tot 68,973 km. Nog geen half uur later wist de Zwitserse Rosmarie Bühler als eerste vrouw meer dan 70 km in een uur te rijden: 73,411 km.

Tijdens het laatste weekend van juli streden het WhiteHawkteam en het Varnateam om het werelduurrecord op de testbaan van Opel. De WhiteHawkrijders waren Lars Teutenberg (D) en Ellen van Vugt, terwijl de Varna bereden werd door Sam Whittingham en Rosmarie Bühler.

Sam en Lars strijden al sinds 1996 om de titel van de snelste rijder. In November 2003 verbeterde Sam het uurrecord tot 83,7 km in Uvalde, Texas. Afgelopen weekend was de eerste keer dat ze onder exact dezelfde omstandigheden streden om het record. Hetzelfde geldt voor Rosmarie Bühler en Ellen van Vugt. Tot deze ontmoeting was het record in handen van Ellen met 68,325 km.

Op zaterdag 31 juli verbeterde Sam in de Varna Diablo II zijn eigen record tot 84,215 km. Daarna probeerde Lars dit te verbeteren, maar brak de race af ten gevolge van technische problemen met de splinternieuwe SpeedHawk.

Op zondag waren de vrouwen aan de beurt. Als eerste startte Ellen van Team Elan in de WhiteHawk. Hoewel ze zichzelf niet topfit voelde, verbeterde ze haar record tot 68,973 km. De vreugde hierover duurde echter niet lang; nadat Rosemarie haar uur had gereden stond er 73,411 km op de teller van de Varna Diablo II.

Na de race van de vrouwen probeerde Lars het nieuwe record van Sam te breken in de WhiteHawk. Na ongeveer een half uur besloot hij echter dat zijn benen die avond niet in staat waren het record te breken.

Alle resultaten zijn voorlopig en onder voorbehoud van goedkeuring door de IHPVA.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)