Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Plaza is verhuisd...

Gepubliceerd op 23 juni 2004 00:00 (31 keer bekeken) 0Reacties

Aan Plaza werken veel mensen om hem in de lucht te houden. Het afgelopen weekend was haast te kort om groot onderhoud van de server te combineren met een verhuizing naar een andere provider.

De reden voor verhuizing naar een andere provider is dat de plaza zo druk bezocht wordt (ongeveer 60Gb per maand) dat we een stevige rekening van de oude provider kregen. Dit verhaal hebben we overigens twee jaar terug ook al gehad, Plaza is behoorlijk gegroeid, zoveel is duidelijk. De nieuwe provider staat veel meer dataverkeer toe (tot 500 Gb).

Sowieso was er al een plan om de boel weer eens te upgraden (naar een andere en nieuwere versie van Linux - mn. ivm veiligheid en onderhoudbaarheid). Omdat de nieuwe provider alleen hele platte machines accepteert (tenzij je weer veel betaalt) de vorige dat niet was hebben we nu:

- een nieuwe '1U' server (een 3Ghz Celeron met 512 Mb)

- een nieuw OS (Debian Linux 'Sarge´)

- een nieuwe provider (XS4ALL)

Plaza heeft ook een backupserver, zodat we in staat zijn om bij onverhoopt uitvallen van de hoofdcomputer in no time Plaza weer in de lucht kunnen hebben, maar daar die wat vreemd deed de laatste tijd heeft ie een nieuwe harde schijf gekregen en is ook weer opnieuw geïnstalleerd..... Boel werk allemaal, maar voor de goede zaak.

Ondanks alle goede zorgen is het natuurlijk mogelijk dat door deze open-hart-operatie zaken op plaza niet helemaal werken zoals we dat graag zien. Daar ontvangen we dan graag een melding van, liefst voorzien van zoveel mogelijk details. (met "hij doet ut nie" kunnen we niet onderzoeken wat er aan de hand is, wel met bv. meldingen die op het scherm verschijnen, meld om welke pagina het gaat, etc.)

Met vriendelijke groet van zowel het webmasterteam als het plaza-techniekteam van ligfietsplaza

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)