Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Nederlandse deelnemer heerst in Franse wedstrijd

Gepubliceerd op 22 juni 2004 00:00 (36 keer bekeken) 0Reacties

Afgelopen weekend heeft Naan Eldering tijdens wedstrijden in Parijs zijn sterkte laten zien door alle onderdelen te winnen. Het zou mooi weer worden was voorspeld, maar tot een half uur voor de start regende het. De testbaan van Citroën was het decor. Met acht deelnemers, een klein veld, was er geen echte concurrentie voor Naan Eldering, behalve dan een renner, die gezworen had Naan na zijn overwinning op het WK te verslaan. 'Eerlijk gezegd had ik daar dan toch een beetje angst voor', bekent Naan. 'Hij wint veel in Frankrijk en een paar mooie overwinningen tegen wielrenners staan op zijn naam. Ik zou het wel zien.'

De eerste wedstrijd ging over 15 rondes van 3 km op een parcours met wat stijging en een scherpe bocht. Vincent Pfister en Naan reden in de eerste ronde al weg van de andere deelnemers. De wedstrijd was tussen deze twee renners. Gedurende het grootste deel van de race draaiden ze rustig hun rondjes naast elkaar. In de laatste ronde liet Naan de Fransman van hem af rijden, om vervolgens in de laatste 500 meter hem in volle snelheid te passeren. Daarmee was de eerste overwinning van het weekend voor Naan een feit. Ook in de 200 meter sprint was Naan met een snelheid van 64.7 km/h de snelste.

Op zondag werd er gereden we in La Velodrome Cipale de Vincenne aan de rand van Parijs: de baan waar de eerste ligfietsoverwinning werd neergezet. Na warmgedraaid te hebben kon er begonnen met de uursrace. Met een snelheid van 47 km/h was Naan alweer de snelste met 2 km/h verschil op de tweede plaats. De wedstrijd verliep niet geheel zonder problemen. Na en half uur besloot Naan van helm te wisselen: 'Ik kwam erachter dat ik toch echt de verkeerde helm op had en gebaarde naar de kant dat ik 'm wilde wisselen.' Gelukkig leverde dat niet teveel afstandsverlies op.

Als laatste volgde de 1 kilometer sprint. Met de gedachte 'Nu moest en zou ik weer Pfister eruit rijden' begon Naan aan de race. Op de eerste 500 meter reed hij nog ruim 60 km/h, maar de laatste 500 meter zakte hij terug naar 52 km/h. 'Ik was toch wel een beetje bang voor Pfister. Gelukkig, ik was ruim 3 seconden sneller dan hij', kon Naan opgelucht constateren.

Aan het eind van het weekend resulteerde dit in een plaats op het eerste blok bij de prijsuitrijking, als enige Nederlander in een Franse wedstrijd.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)