Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Presentatie Frederik Van Der Walle nu op internet

Gepubliceerd op 22 juni 2004 00:00 (240 keer bekeken) 0Reacties

Op deze pagina is de presentatie van het afstudeerproject van Frederik terug te vinden. Hij is nu Environmental Engineer. Eerder schreven we de aankondiging.

Deze fietser heeft al eerder een presentatie in powerpoint op een jaarvergadering gedaan.
Verdere aanvullling van het verhaal (met dank aan Manuel Stoffers):
Met de scriptie, getiteld The Velomobile as a Vehicle for More Sustainable Transportation. Reshaping the social construction of cycling technology, studeerde Van De Walle af als ingenieur milieu en duurzame infrastructuur aan de Kungliga Tekniska Högskolan in Stockholm. Eerder dit jaar hield Van De Walle al een voordracht over hetzelfde thema tijdens het Vijfde Europese Velomobielseminar in Germersheim. Daarmee is hij een van de weinige onderzoekers uit de Lage landen die zich op dit terrein begeven.

Zoals hij op zijn website schrijft, hoopt Van De Walle door zijn sociale analyse van het verschijnsel velomobiel de wijdere verspreiding van geavanceerde fietstechnologie te stimuleren en een bijdrage te leveren aan een bredere visie op mobiliteit. De tekst biedt naar zijn eigen zeggen ook een frisse kijk op de (lig-)fietsgeschiedenis en op de onderlinge samenhang tussen de verschillende voertuigen voor individueel transport (fiets, motorfiets en de auto). Reacties en commentaar zijn welkom!

Redactie

Reacties (0)