Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Naked bike ride beperkt geslaagd

Gepubliceerd op 14 juni 2004 00:00 (572 keer bekeken) 0Reacties

Zaterdag 12-6 vond de World Naked Bike Ride plaats. In Nederland was dat in Apeldoorn. Na een uur bloot gereden te hebben in de omgeving van Apeldoorn, sommeerde de politie de deelnemers om tenminste één kledingstuk aan te trekken.

De aankondiging van deze tocht veroorzaakte veel beroering, vooral in fundamentalistisch christelijke kringen. De SGP stelde zelfs kamervragen.
De Apeldoornse burgemeester kon de tocht niet verbieden, omdat er geen toestemming was aangevraagd, en de tocht niet de status van een 'evenement' had.

Ongeveer 30 deelnemers verzamelden zich rond het middaguur bij het NS-station en trokken in een karavaan naar de recreatieplas Bussloo. (Overigens reden er meer journalisten mee dan naaktfietsers.)

De daar geplande lunch viel vanwege een hoosbui letterlijk in het water.

Omdat er na een uur telefonische klachten binnen begonnen te druppelen, sommeerde de politie op vriendelijke wijze de deelnemers om tenminste de geslachtsdelen te bedekken met een kledingstuk.

De World Naked Bike Ride werd tegelijkertijd georganiseerd in o.a. Apeldoorn, Edinburgh, London, São Paulo, Toronto, Montreal, Seattle, Chicago, Asheville, Austin TX, Los Angeles, Pforzheim, Milaan, Barcelona, Pamplona, Zaragoza en in Nieuw Zeeland.

Motto van de tocht was 'vrede begint bij jezelf'.

In het RTL4 journaal was te zien dat minstens één ligfietser bij de start van de manifestatie aanwezig was.

Deze ligfietser (rijdende op een Optima Baron) was op een gegeven moment even iets te hard doorgereden en de groep kwijtgeraakt. Na een tijdje wachten is hij maar omgedraaid, en toen bleek dat de groep staande was gehouden door de politie.

Probleem was dat de Baron geen bagagedrager had, en dat de berijder zijn kleren aan iemand anders meegegeven had die niet te traceren was...
Zie ook:


De enige deelnemer aan de World Naked Bike Ride 2004 in Apeldoorn die reed op een ligfiets (Optima Baron)<br />
Bron: Apeldoorns stadsblad woensdag 16 juni 2004, pag. 13.<br />
(Er stond een groot redactioneel artikel bij, als vervolg op een voorpagina-artikel. Eve

De enige deelnemer aan de World Naked Bike Ride 2004 in Apeldoorn die reed op een ligfiets (Optima Baron)
Bron: Apeldoorns stadsblad woensdag 16 juni 2004, pag. 13.
(Er stond een groot redactioneel artikel bij, als vervolg op een voorpagina-artikel. Eve

Redactie

Reacties (0)