Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Rally CV 2004 sukses

Gepubliceerd op 11 juni 2004 00:00 (44 keer bekeken) 0Reacties

Vrijdag 4 juni, 's morgens rond 11 uur, vond de officieuze start van CV 2004 plaats met een rally vanaf het Oppertje. Na enige omzwervingen langs en beantwoorden van vragen over Flevolandse onderwerpen, zoals de Tong van Lucifer die men in de polder kan tegenkomen, arriveerden 18 van de 21 gestarte equipes bij de eerste trial over een smal en nauwelijks in gebruikzijnd schelpenpad, een stukje bos en de rest asfalt. De deelnemers moesten hun tijd schatten die ze over deze bijna 5800 meter dachten te doen. Halverwege de trial bij de eerste afslag, was een deelnemer (B W te D) zo enthousiast in zijn Alleweder bezig, dat hij de aanwijzingen van de baancommissaris negeerde en in hoog tempo doorreed om nog een drietal extra kilometers schelpenpad te rijden. De rest van het veld arriveerde min of meer in de door hen aangegeven tijd. Een afbeelding van de rally is overgenomen op Top Blog Velorution. De klassificatie Top blog staat in dit verhaal op Velovision.

Daarna fietste men door, o.a. via de Aardzee bij de Vogelweg met de bijbehorende vragen, tot aan de pauzeplaats op het terras bij een van de [censuur] restaurants langs de A6, dat sinds enige maanden ook per fiets te bereiken is.

Na de pauze ging het richting de tweede trial op een bijna vlakke ronde met twee viaducten en met verkeer. Voor deze test gold weer dezelfde formule. Van het internationale gezelschap van Nederlanders, Engelsen en Belgen vertrokken 13 equipes. De Duitsers waren weer richting camping gefietst, evenals enkele andere deelnemers die gingen meehelpen met de opbouw van de faciliteiten rond de CV wedstrijdbaan.
Het Engelse team, dat tot deze trial eendrachtig had samengewerkt, besloot zich na drie km te splitsen: een deelnemer maakte de trial af terwijl de twee anderen op verkenning gingen bij een feestje dat gaande was bij het outdoorcentrum in het Kotterbos.
De laatste 8 km richting camping met nog een tweetal vragen, maakten het rondje van ca 50 km en 19 km trial vol. De laatste opdracht was het maken van een impressie of het schrijven van een “Haiko” (of was het nu toch haiku?) over ligfietsen in Flevoland.

Van de antwoordformulieren die we bij de eindstreep kregen hadden 11 deelnemers de laatste opdracht uitgevoerd en dat heeft bij het bepalen van de uitslag de doorslag gegeven:

1. Marcel van Eijk
2. Traquinius Noyon
3. Mark Rullens
4. De Engelsen
5. Ronald Van Waveren
6. Frans Veldmans
7. Henk Veldmans
8. Rein Boersma
9. Gerard Wuring
10. Mark jan Bastian
11. Jan Truin

De andere deelnemers waren: John Tromp, Anton Luijtink, Bastiaan Welmers,
Harry Lieben, Wim Harig, Achim Kempes, Hugo Christof en Sjon Kaptijn.

De antwoorden op de vragen zijn op te vragen bij de plazaredaktie.

Redactie

Reacties (0)