Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Persoonlijke verslagen van rijders

Gepubliceerd op 09 juni 2004 00:00 (41 keer bekeken) 0Reacties

In het uitgebreide bericht de verslagen die wedstrijdrijders hebben gemaakt. Zoals bij de foto's zullen we steeds de meest recente bovenin zetten.

De ultralight kampeerders kwamen toevallig terecht op Cycle Vision. Zij reden de rally mee en schreven dit verslag.
Op 9 juni schreef Elvin Haak, dit verslag niet als rijder, maar als bezoeker/exposant>. Verder hebben we Dit verslag van Brechtje Daams.
In dit Hans Huijgen.
Een verslag van Velovision.
Een verslag van bentrideronline 1 en bentrider2, . Helaas is er wel sprake van anonieme bezwaarmaker(s) tegen de beslissing om een aantal rijders te diskwalificeren. Hierop kwam dit eerst verweer en later nog deze tweede, dit kreeg bijval van een andere rijder, die bovendien nog een veeg uit de pan kreeg. De roep om voor echte wedstrijdrijders een sportieve houding te vragen. Een statistiek van hun race. Verder is een brief te lezen op hpv.be. Daarop is deze reactie van toepassing:
Wim,

prima brief op de voorpagina, met de stellingen van Eric Baeten erin. Zoals gezegd is stayeren vastgesteld. Het is vreemd te lezen dat er duidelijk op de voorpagina een mening van de redactie is te lezen. De http://www.ligfiets.net/redactie/statistiek.gif statisitek laat echter zien dat er niet echt sprake is van ongeveer gelijke sterkte van de rijders, er is duidelijk met elkaar meegefietst. Zelfs even sterke rijders krijgen niet tegelijkertijd een terugval, en dat is in die statistieken duidelijk te zien dat men gewoon met elkaar rijdt.

Iedere vraag tot nu toe is beantwoord naar mijn idee. Al lijkt het zo te zijn dat in het nieuwsbericht nog vragen open staan.
Onder de ihpva regels vallen alle human powered vehicles onder dezelfde klasse, dus ook tandems. "Men wist mij te vertellen dat tandemrijders en solorijders zouden gerangschikt worden in een apart klassement ."

Verder is het zo dat de wedstrijdleiding altijd het laatste woord heeft. Dus ondanks dat er bezwaren kunnen zijn van rijders worden die afgewogen en uiteindelijk valt er een beslissing. Als die ongunstig uitpakt zal daar sportief mee om gegaan kunnen worden.

Marco Koedam had een prijs, maar die is zondag niet aanwezig geweest. Hij heeft dus een rangschikking gekregen, maar heeft zijn prijs niet opgehaald. Volgens "Prijzen persoonlijk en gelijk afhalen, anders vervallen ze" is dat duidelijk.

Groeten,
Jack Dekker, voorzitter Cycle Vision
Een verslag in het duits is leuk je leest de tijdsdruk in de voorbereidingen.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)