Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Verslag Cycle Vision

Gepubliceerd op 07 juni 2004 00:00 (60 keer bekeken) 0Reacties

Waar moet je beginnen als je een weekeind moet samenvatten? Een ruwe opsomming van gebeurtenissen lijkt het beste.

Allereerst wie waren de winnaars en wie de verliezers van Cycle Vision. Marcel van Eijk heeft de rally gewonnen. Hij heeft de rally die uit meerdere onderdelen bestond. De rally werd vrijdag voor een deel verreden. Op vrijdag was er een limerick te maken, en moest er op bepaalde tijden worden gereden. Er waren ook deelnemers op rechtop fietsen. De meersporenfietsen konden moeilijk het behendigheidsparcours doen, dus die waren daar in het nadeel. Op het behendigheidsparcours is er een andere winnaar gekomen, Mark-Jan Bastian heeft daar de beste resultaten gehaald. Er is uiteindelijk voor beide elementen dus een winnaar gekomen. Einduitslag aan het einde van dit bericht.
De 1500 euro is niet uitgekeerd op de drie uur voor degene die het eerste de 200 kilometer overschreed. De wind heeft waarschijnlijk te veel tegengewerkt.

De winnaar van de pechprijs, dat was een lang weekeind in een huisje voor maximaal 6 personen in ’t Oppertje, de camping van Cycle Vision. Dat was ook een spannende strijd, was het Hayco Moraal, die tijdens de start ineens een lekke band had, werd het Dirk Hentschel die zo schrok van de onverwachte beweging van een deelnemer na een klapband dat hij 750 meter verder na heel veel slingeren omviel en de 1e plaats in de drie uur kwijtraakte? Het werd uiteindelijk Corinne van Noordenne, die geen rekening hield met mogelijke wijzigingen in het wedstrijdprogramma en daardoor twee ronden te laat begon aan een race.

Verder waren er de nodige veranderingen op het terrein zelf te vinden. Het meest opvallende is dat de tent naar het midden is verhuisd. Dat was een voordeel en een nadeel. Het nadeel was de afstand op het terrein, er was niets te horen over het verloop van de wedstrijden, er moesten vele aanpassing plaatsvinden in de voorziening van electra/toiletten. Het voordeel was, geen parkeerproblemen meer bij het opbreken, iedereen gaat het hele terrein over om de tent te bereiken en het publiek wordt beter verdeeld, betere benutting van de ruimte, concentratie van belangrijke ligfietsonderdelen, ook werd bewegwijzering niet meer echt gemist, vorige jaren was het probeerparcours voor bezoekers niet zo goed te vinden.
De organisatie moest al langere tijd de tent zien te verplaatsen om de verbeteringen te bereiken. Nu de verhuurder van de terrein deze plek als voorwaarde stelde bespoedigde de acties. De vorige plek van de tent wordt parkeerterrein, vlak na het evenement.
Een volgend evenement staat de tent weer op deze plek. Wel komt er onderweg meer te doen voor het publiek.

In de lezingen waren een aantal zeer interessante onderdelen aan de orde. De redactie heeft echter maar onderdelen meegemaakt. Naar de samenvattingen zal nog even worden gezocht (en verschijnen zodra ze worden gevonden).

Het publiek was weer fantastisch. Het leek erop dat er verschillende spullen gestolen waren, gelukkig werden geldkistjes, enveloppen met grote sommen geld, wedstrijdfietsen allemaal weer teruggevonden en bezorgd bij de eigenaars. Sleutels was soms wat moeilijker. Zoals vorig jaar bleven een paar fietsen over die hun weg wel weer vinden.
De grootste meevaller voor de organisatie is echter de inzet van de vrijwilligers. Een paar voorbeelden, ik reed op de fiets, krijg een melding van de poort dat er tekort vrijwilligers waren en spontaan biedt een bezoeker zich aan als vrijwilliger om dit “probleem” op te lossen. Mensen bieden zich onderweg aan om volgend jaar te helpen organiseren, een half woord is genoeg om van alles ineens te verplaatsen en soepel te laten lopen. Het succesvol organiseren hangt hier nauw mee samen!

De hoverfiets was te zien op het terrein, die kwam wel omhoog van de grond. Maar de Flyke steeg echt op, vanaf een stuk gras ging hij omhoog.
Helaas zijn andere “hoogvliegers” de hogefietsen niet verschenen, helaas hadden ze andere dingen te doen en kregen op het laatste moment transportproblemen.

Op ligfiets.net werd meteen een leuke toepassing bedacht voor drukwerk dat toch al voor cycle vision gemaakt moet worden. Naamplaatjes voor leden/ligfiets.net mailinglijst deelnemers die tegelijk met allerlei promotiemateriaal kunnen worden gemaakt.
Dit is een van de vele verbeteringen die in de planning zitten. Veel vroeger kan dit drukwerk worden gemaakt. De vereniging heeft dit professionele drukwerk laten maken en kan dit volgende keer verder uitbuiten. (ansichtkaarten, naamkaarten, parkeerkaarten enzovoort).

Wat ook veel vroeger moet (een half jaar van tevoren is hierin te kort) is het laten deelnemen van pedalcars, rechtop-tandems, tandems in het algemeen, handbikes enzovoorts. Al deze organisaties kunnen dan ver van tevoren rekening houden in hun wedstrijdprogramma.
Nieuwe en onverwachte dingen kenmerken het bezoek aan de beurs en wedstrijden. Marcel Wijkstra wist met veel humor de races te becommentariëren. Er waren velomobielfabrikanten die toch proefreden, misschien dat ze volgende keer beter samenwerken om toch een parcours te organiseren.

In de tent zie je natuurlijk de mooiste dingen. Stil wordt de redactie van titanium en carbon, dat is toch prachtig om te zien. Verder vele aanbiedingen (de oplettende lezer ziet aan de berichten waar de redactie mee bezig is, fietsschoenen of Gps toestellen of wat dan ook), in dit geval fietsschoenen en de mooie ligfietsshirts. Er werden ook promotiemateriaal uitgedeeld. De standhouders zijn gewend aan zeer technisch, en goed geinformeerd publiek. Mensen wisten bijvoorbeeld bij een stand bij een nieuwe band meteen te vertellen dat deze geen antilek laag had.

Promotie kwam ook van de fietsersbond. Die gaf de bezoekers allemaal een exemplaar van De vogelvrije fietser mee. Zij hadden een kinderprobeerparcours met heel veel fietsen. Ook ruimte genoeg voor hun gereserveerd. Overal op het terrein stonden drommen mensen, maar hier mochten uiteraard alleen de kleinsten hun rondjes rijden. Kijken dat kan natuurlijk gewoon wel!
Gefietst kon wel worden op een comfortfiets. Er was een merk afwezig, maar er waren genoeg exemplaren om te proberen. Misschien dat het volgende keer beter gaat. Ook voor hun is het even nieuw geweest.

Catering draaide op rolletjes. Met een beer van een koeling hielden ze alles koel.
De buitenstands hadden zaterdag slecht en zondag goed weer, de nieuwe ontwikkeling van marktkramen lijkt goed aan te slaan. Het moet een beetje weer zijn, maar het geeft een extra element. De mensen op de buitenstands stonden dicht bij de race. Ook de rijderskwartieren werden goed gebruikt. Voor het eerst deed Jan Limburg de wedstrijdorganisatie, zo is dit bestuurslid van de NVHPV, Comitélid van Cycle Vision een van de belangrijkste mensen op het evenement. Van tevoren werd aangekondigd dat er zeer streng gecontroleerd ging worden op de wedstrijden. Dat is ook gebeurd en er zijn deelnemers achteraf gediskwalificeerd vanwege het niet naleven van regels.

Volgende keer kunnen we de tandems uitbouwen, vele deelnemers aan tandemraces dit jaar. En er is een grote behoefte onder de rechtop tandems voor deelname.
Aan de kinderrace waren ook meer deelnemers dan vorig jaar. De normale wedstrijddeelnemers hebben vele prijzen, de kinderen krijgen allemaal een prijs!
Een stuk rust voor de organisatie ging ook uit van de nieuwe regels voor de categorie ongestroomlijnd. Er hoefden geen discussies gevoerd te worden over gestroomlijnd/ongestroomlijnd indelingen bij bijzondere stukjes aërodynamica.

Uitslag rally vrijdag
1 Marcel van Eijk
2 Mark Rullens
3 Traguinus Noyon
4 groep engelse rijders
5 Ronald van Waveren
6 Frans Veldmans
7 Henk Veldmans
Deelnemers, Anton Luijtink, Bastiaan Welmers, Harry Lieben, John Tromp, Wim Haring, Jan Truin, Gerard Wuring, Achim Kempes, Hugo Christof, Sjon Kaptijn, worden wel bedankt voor hun deelname, er is echter geen rangschikking in hun einduitslag afgegeven.

8 Rein Boersma

Behendigheid
1 Mark-Jan Bastian
2 Nard Vermeltvoort
3 Arjen Vrielink
4 Bert Bom
5 Andre Koehorst
6 John Pronk
7 Wim Paul
8 Milan van Hulst

Redactie

Reacties (0)