Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Fietskleding

Gepubliceerd op 19 juni 2004 00:00 (672 keer bekeken) 0Reacties

De redactie kwam een leuke link over fietsschoenen tegen. In het uitgebreide bericht meer nieuws op dit gebied. Heel leuk is opgezet deze site van BBC, via keuzemenu worden alle onderdelen van fietskleding uitgelegd. In het uitgebreide bericht een serie links naar de aanpassingen voor brildragers van fietsbrillen.

Meer informatie over fietsschoenen op deze podologische site.
Welke schoenen zijn getest en wat is hierover op internet te vinden? We maakten een rondgang:

Een test van zomerschoen van het merk Carnac vindt u hier en hier. Ook Sidi schoenen kwamen we tegen.

Er werd ook geschreven over een fiets/wandelschoen van Nike.
Verder zijn er nog de merken Look en Sidi.
We zagen een artikel over Northwave en Vittoria. De voorgaande links komen van deze site het is een bezoekje meer dan waard omdat een complete verzameling van alles wat erop te vinden is onmogelijk lijkt.

Velonews schreef eerder over winterschoenen.

Verder is er een ontwikkeling van kleding die zonlicht doorlaat, sun select genoemd. Dit voorkomt de witte delen van het lichaam waar de kleding overheen valt en is hier te zien. Dit kledingsstuk wordt met zeem geleverd, met een beetje handigheid is die er misschien wel weer uit te krijgen.

Brillen voor sportgebruik kunnen zowel blanke glazen als gekleurd glas hebben. Voor de sporter is dan soms de optie om lenzen te gaan dragen. Dat is echter niet zonder meer nodig, ook een sportbril kan met glazen op sterkte worden uitgerust. Bij Adidas noemt men dat performance insert en deze modellen hebben ze. Ook het nieuwste model, de a136 die staat op deze pagina heeft dit systeem. Bovenop de prijzen van 115 tot 195 euro komt dan nog ongeveer 45 euro voor het inzetstuk op sterkte. De aankondiging is in de eerste instantie gedaan in dit bericht als vervanger van skibril
De BBB collectie geeft wat goedkopere alternatieven (ongeveer 60 euro).
Oakley heeft ook deze mogelijkheden. Een ander merk Rudy Project. Een goedkopere zelfbouwoplossing.
Deze zelfbouwoplossing werd ook genoemd in dit eerdere bericht.

Zonder meer overstappen van brildragen naar zachte lenzen van een supermarkt of drogist is niet handig. De lenzen zijn anders van kwaliteit en de controle op dragen ontbreekt. De redactie kwam op zijn zoektocht naar combinatie fietsbril en bril op sterkte vanwege problemen met ogen op dit gebied. Regelmatig blijven controleren lijkt aan te raden.

Redactie

Reacties (0)