Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Nog idioter dan ligfietsen!

Gepubliceerd op 15 mei 2004 00:00 (109 keer bekeken) 0Reacties

Natuurlijk moet bovenstaande kop met een grote knipoog worden gelezen - de afgelopen jaren zijn de ligfietsen sterk ontwikkeld en werden de voordelen onder een groter publiek bekend. De springschoen lijkt nu een soortgelijke ontwikkeling te gaan maken. In het uitgebreide bericht meer over de ontwikkelingen over deze bijzondere 'Human Powered 'Vehicle''.

De springschoen is een vrij oude uitvinding. In de 2e wereldoorlog is er zelfs al een gebouwd om de landing voor parachutisten zachter te maken.
De kangoojump schoenen zijn niet geschikt om mee te staan of te lopen, hardlopen is de toepassing voor deze schoen. Het is een veel moderner ontwerp, maar de totale beweging ziet er voor mensen die het nooit hebben gezien natuurlijk wat vreemd uit. Dat gaat meestal gepaard met een gezonde lach, waardoor deze schoenen dus niet alleen goed zijn voor de hardloper!
Volgens onderzoek zijn de springschoenen een stuk beter voor de spieren en gewrichten vergeleken met gewoon hardlopen.
En, met deze wetenschap en een beetje lef, hoeft ook de springschoen-hardloper zich daar absoluut niet voor te schamen. Hulde aan de voortuitgang, leef, lach, en beweeg!

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)