Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap

Naan en Edgar aan elkaar gewaagd in Zaandam

Gepubliceerd op 26 april 2004 00:00 (85 keer bekeken) 0Reacties

Gisteren, zondag 25 april, werden in Zaandam, als omlijsting van de Ronde van Noordholland met start en finish in Zaandam, diverse fietswedstrijden gehouden. Twee daarvan waren voor de ligfietsers. Met ruim tien deelnemers was de wedstrijd op deze zonnige zondag helaas slecht bezocht. Desalniettemin waren de sprint en het criterium de moeite waard voor zowel renners als publiek. Naan Eldering zette tijdens de sprint de snelste tijd neer, terwijl Edgar Leijten de snelste was tijdens het criterium.

De organisatie had een rondje rond de Dam uitgezet van ca. 770 m. Het parcours was gevariëerd met als eerste stuk op de Dam een klinkerweg en aan het einde een verkeersdrempel. Na de verkeersdrempel moesten de renners haaks de bocht om en via een teerweg de brug over. Daarna een stukje recht door, weer haaks rechts de bocht om, om daarna in een lange flauwe bocht weer naar een brug te gaan. Over de brug meteen weer rechtsaf de klinkers van de Dam op.

Al met al een parcours waarop de fiets en berijder stevig door elkaar werden geschud met bochten waarbij de nodige stuurmanskunst vereist was. Op dit parcours werden een tijdrit over 1 ronde en een criterium van 25 minuten verreden.

Aan de start van de tijdrit waren 11 fietsen. Naan Eldering zette met een rondetijd van 1:01 de snelste tijde neer gevolgd op 2 seconden door Edgar Leijten en op 5 seconden door Mark-Jan Bastian. Mark-Jan heeft echter zonder helm gereden wat hem op diskwalificatie is komen te staan en Hayco Moraal op de derde plek trecht kwam. Uitslagen.

Aan de start van het criterium verschenen 12 fietsen. Na de start gingen de nummers 1, 2 en 3 van de tijdrit er weer als hazen vandoor. Het gevecht om de eerste plaats werd door Naan en Edgar op het scherpst van de snede uitgevochten totdat Naan een bocht te scherp aansneed en vlak voor Edgar onderuit ging. Edgar kon Naan gelukkig nog net ontwijken en na even over de schouder gekeken te hebben of Naan weer overeind kwam, besliste Edgar hier de strijd.

Zelfs met de overwinning op zak reed Edgar stevig door en dubbelde iedereen tenminste 1 maal. Na de val was Naan de aansluiting met Edgar kwijt maar hij was snelgenoeg overeind om de 2e plaats vast te houden en niet meer af te staan. Hayco kon de derde plaats niet vasthouden en werd voorbij gerden door Allert en John die op de tandem derde werden. Snelste dame was Irma Huisman op de 10e plaats. Uitslagen.

Op 8 mei mogen de renners hun kunnen bewijzen op het circuit van Zolder en de dag daarna op de wielerbaan in Peer.

Zie ook:

Redactie

Reacties (0)