Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Intelligent fietsslot

Gepubliceerd op 27 april 2004 00:00 (106 keer bekeken) 0Reacties

In het uitgebreide bericht meer over een nieuw fietsslot dat een aantal studenten willen gaan ontwerpen

In de enquete wordt gekeken naar de doelgroep, wil je meedoen klik dan hier.

Zelf schrijven ze over de doelstelling: "Intelligent fietsslot: doordat het slot de kans dat uw fiets gestolen wordt zodanig verkleint, zal uw verzekeringsmaatschappij het slot sponsoren. Zij lopen immers een kleiner risico en besparen bijgevolg op uitbetalingen voor gestolen fietsen. Het slot zal deels geintegreerd worden in de fiets en deels bestaan uit een uitwendig deel om de fiets vast te ketenen aan de vaste wereld. Het geintegreerde deel bevat zendapparatuur welke een signaal afgeeft naar de meldkamer van de verzekeringsmaatschappij zodra de fiets gestolen wordt. Middels dit signaal moet het mogelijk zijn uw fiets te traceren."

Het bericht over het slot in de advertentie op ligfiets.net. Geeft meer informatie over mogelijkheden tot deelnemen. En ook contactinformatie.

In aanvulling op de informatie in het bericht ontving de redactie nog de volgende verduidelijking: "Wij zijn een ontwerpgroep aan de TU Delft, bestaande uit 5 studenten Industrieel Ontwerpen.
De opdracht die wij gekregen hebben, is een innovatieve en duurzame beveiligings-oplossing te ontwerpen voor een gerenommeerd fabrikant van (fiets)sloten. Het project is momenteel in de conceptfase, wat wil zeggen dat er hard wordt nagedacht over alle eigenschappen en functies die het nieuwe product dient te bevatten."

Redactie

Reacties (0)