Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Edgar wint op bochtig parkoers in Breda

Gepubliceerd op 19 april 2004 00:00 (35 keer bekeken) 0Reacties

Zondag 18 april was het wielercircuit in Breda het trefpunt van de renners voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Twintig fietsen gevuld met 22 rijders hadden de weg naar de baan gevonden en verschenen aan de start. Op het programma stonden drie onderdelen: een sprint over drie ronde, waarvan de snelste ronde telde, en twee kriteria over 45 min, een linksom en een rechtsom. In het dagklassement wist Edgar Leijten de tandem van Allert Jacobs en John Poot voor te blijven en sleepte daarmee de dagprijs in de wacht. Naan Eldering behaalde de derde plaats. De prijs voor de snelste vrouw ging naar Corinne van Noordenne en de jongste deelnemer was Paul Kerkdal.

Het wielercircuit in Breda is met zijn vele bochten (zie wielercircuit Breda) bij uitstek geschikt voor rijders die diep door bocht durven gaan. Tijdens de sprint over de buitenbaan van 625 m was het niet alleen van belang hard te kunnen fietsen, maar ook het geluk te hebben om niet iemand in de bocht in te hoeven halen. Edgar liet hier zijn kracht zien en fietste met zijn 48 km/h ruim 3 km/h sneller dan Hans Wessels (uitslagen sprint).

Tegen de tijd dat het kriterium linksom aan de beurt was, had de wind in sterkte toegenomen, maar het was in ieder geval nog droog. Nu werd de volledige baan benut inklusief een klein heuveltje en nog scherpere bochten over een totale lengte van 1600 m. Op twee-derde van de wedstrijd was de strijd om de eerste plaats eigenlijk al geleverd toen Edgar al een ruime voorsprong op John en Allert had opgebouwd. Naan volgde op ongeveer anderhalve minuut, wat ook de uitslag van deze race werd (uitslagen kriterium linksom).

Na de nodige opwarming (het was niet warm) in de kantine kon er aan het kriterium rechtsom begonnen worden. Het was inmiddels licht gaan regenen en dat zou alleen nog maar toenemen; de snelheden lagen dan ook duidelijk lager dan in het eerste kriterium (vermoeidheid speelde natuurlijk ook wel een rol). Hier was het tijd voor Allert en John om revanche te nemen op Edgar en gaven hem geen kans op een drievoudige overwinning. De doorkomst na 45 minuten bij de finish was: Allert en John, Edgar en Marc Vervaet (uitslagen
kriterium rechtsom).
A.s. zondag zijn de renners te vinden in Zaandam waar een stratenrace wordt gehouden. Kom meedoen of kijken.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)