Nederlands English Fran├žais Deutsch
Gereedschap

Theo van Andel opent seizoen met winst in Assen

Gepubliceerd op 13 april 2004 00:00 (109 keer bekeken) 0Reacties

Tijdens het kriterium op het TT-circuit in Assen op paaszondag heeft Theo van Andel laten zien dat zijn intensieve (skeeler)training vruchten afwerpt door daar de winst op zijn naam te zetten. Ymte Sijbrandij, eveneens in een velomobiel, moest in hem zijn meerdere erkennen en eindigde op enkele meters achter hem op de tweede plaats. Daarachter vond een hevige strijd op lage racers plaats tussen Marc Vervaet en Edgar Leijten om de derde plaats, die uiteindelijk in de laatste ronde door Edgar gewonnen werd.

De wedstrijd op het TT-circuit over 10 ronden van 3881 meter werd dit jaar voor het eerst gehouden op uitnodiging van de organisatoren van de ronde van Drenthe (voor UCI-renners). Aan de start verschenen 19 renners op ligfietsen, velomobielen en een roeifiets die op het vlakke asfalt een snelle wedstrijd neerzetten. Door de perfekte staat van het asfalt en de ruime bochten kon bijna overal op volle snelheid gereden worden. Alleen de bocht vlak na de start/finishlijn moest met beleid genomen worden, hoewel dit volgens Ymte en Theo met zo'n 52 km/h gedaan kon worden bij korrekt aansnijden.
Komende zondag 18 april is de volgende wedstrijd aan de beurt en wel op het wielercircuit in Breda
Door programmeerwerk en tijdregistering van o.a. Toni kunnen de uitslagen in tabel- en grafiekvorm op de plaza bekeken worden.
Overname met bronvermelding toegestaan.
Zie ook:

Redactie

Reacties (0)