Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

OF-2: Lager racer LARA

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: geen

LARA is een lage fiets met twee 20" wielen.
Het frame en het stuur zijn gekocht, maar de rest is zelf gedaan. Zoals de zitting (nou ja, een beetje van Pieter de Jong) waarin gaten zijn gestempeld met een eigen stempel (die dan weer gemaakt is door Gerard Blom, zie http://www.ligfiets.net/zelfbouwer/project.php?project_nr=77.
Het frame is gemaakt en ontworpen(?) door Theo Commandeur en is degelijk en zeer netjes gelast.

Praten doe je over de dingen die niet fantastisch zijn. En de zitting is bij Lara het zorgenkindje. De vorm en houding zijn okay, maar de stevigheid van het schoudergedeelte en de nek is te slap en veert door. Niet erg maar bij hobbels of lekker achterover leunen (daar is die neksteun toch voor bedoeld) wil het nog wel eens doorbuigen. Niet netjes en ook niet zoals wij het gehoopt hadden. Opgemerkt moet worden dat het bovenste bevestigingspunt lager zit dan we gedacht hadden. Wellicht dat we bij een volgende (maar dan zelfgelaste?) Lara een iets hogere zittingbuissteun maken. We zien wel.

Het kontje...

Het reflectortje is een sticker reflector die ook op de achterkant van deuren van auto's (oa Audi) zitten. Erg goede kwaliteit en zeer goede reflectie.

En het resultaat.
Het zitje is heel hoog, maar dat komt omdat er ook een soort hoofdsteuntje bij opgeteld moet worden.

Zonder dat "hoofdsteuntje" zal de fiets er stoerder uitzien maar ook ietsje minder comfortabel (-:

Redactie

Reacties (0)