Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Alleweder: nieuw zeiltje MET uitbreiding

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Stroomlijn, |Overig|

Toen ik m'n Alleweder kocht, zat het originele grijze zeiltje nog bij de fiets. Het zeiltje was flink verouderd; gaten en spocht ontsierden het doek. Bovendien was het inmiddels bezig te vergaan want het was geen probleem een scheur in het doek te trekken.
Ik heb toen zelf een nieuw zeiltje gemaakt van een soort 'regenpakkenstof'. Mooi materiaal maar het had het nadeel dat het rekte als het nat werd. Dus hing het zeiltje tegen m'n schouders aan bij regenbuien.
Tegen inregenen aan de achterkant (in m'n nek) had ik extra bolstaand zeiltje achter m'n hoofd in elkaar genaaid welke direct iets de stroomlijn ten goede kwam wat betreft m'n hoofd.
Inmiddels heb ik een 2e zeiltje genaaid vanwege het eerder genoemde uitrek-probleem.
Dit zeil heb ik gemaakt van synthetisch tentdoek. Het materiaal is aanzienlijk stugger maar blijft hopelijk ook langer mooi.
Ook het bolle stukje achter m'n hoofd heb ik opnieuw gemaakt en verbeterd. Het bol laten staan heb ik gedaan met balijnen zoals je die in trouwjurken ziet. Ook is dit model iets hoger uitgevallen waardoor er een aardige lijn van de bovenkant van m'n hoofd richting de achterkant van het zeiltje ontstaat.

Ook had ik nog een extra lapje stof om de opening af te dichten als ik de fiets ergens wilde stallen. Ook deze heb ik overnieuw gemaakt.

Redactie

Reacties (0)