Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

de damesligfiets

Gecreëerd op 21 januari 2012 14:24

Categorieën: Complete fiets

Na het bouwen van 5 ligfietsen was het tijd om voor mijn vrouw Ada een ligfiets te bouwen. Deze fiets moest makkelijk te rijden zijn want op alle andere fietsen die ik gebouwd had lukte het haar niet om mee weg te komen. De ene fiets was te hoog, de ander had voorwielaandrijving en was te moeilijk. Daarom nu het project "de damesfiets ".
Eisen: laag bij de grond, achterwiel aandrijving en liefst voor de zomervakantie naar Denemarken klaar.
Het begon weer met een half jaar geleden van het verzamelen van oude fietsen. Ik maak mijn fietsen bijna altijd uit onderdelen van oude fietsen. Het eerste model was wel laag. Op deze fiets was ook wel te fietsen maar de overbrenging van de ketting over 4 rollen beviel mij niet. Daarom is besloten om hier weer de slijptol in te zetten en deze om te bouwen tot het huidige model. De fiets was klaar voor het Cycle Vision ligfietsen weekeind. Het fietsen op deze nieuwe fiets lukte echter nog niet zo best. Na ons bezoek op zaterdag aan Cycle Vision en het uitproberen van diverse ligfietsen had Ada de slag te pakken. Het gekochte voorwiel zaterdag avond nog in de geveerde voorvork gemonteerd en het fietsen kon beginnen. Ondertussen is al ca. 70 kilometer met de fiets afgelegd en voldoet prima.
Technische Specificaties. : Ligfiets, zelfbouw.
geveerde voorvork, rommelmarkt Berlijn €10,00, geveerde omgebogen en verlengde achtervork van een oude fiets. Voorderailleur 3 versnellingen, achter derailleur 6 versnellingen. Houten zitting gekopieerd van vorige ligfiets. Door het vastlijmen van 3 lagen triplex waarbij de vorige zitting als mal gebruikt wordt kun je eenvoudig een nieuwe zitting creëren. Lijm je de nieuwe zitting in de oude dan wordt de zitting iets kleiner, anders iets groter. De zitting is aan de achterkant in hoogte verstelbaar. De hele fiets is afgelakt met Hammerhite. In lengte verstelbare trapas.
Al met al weer een mooie fiets. En klaar voor onze vakantie.

Redactie

Reacties (0)