Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Design FlevoRacer

Gecreëerd op 10 januari 2019 07:35

Categorieën: Complete fiets, |Overig|

Bezig met een eigen design FlevoRacer 26" eifeltoren stijl Spartaans stijf frame, een reservefiets bij onverwachte technische problemen als je weg moet vind ik essentieel en ook iets met goedkopere onderdelen voor in de winter met de pekel.

Frame van RVS 304 Ø10mm 1mm wanddikte gebogen met een handtang voor deze diameter buis.
Het voorste deel van de fiets is links uit een stuk en rechts ook uit een stuk met een verbindende buis ertussenin bovenop, het achterste deel is buitenom beide zijden uit een stuk en de zijkant zigzag beide zijden uit een stuk met onder en boven twee verbindende delen en ter versteviging een schuine inzet buis onder het zitje.
Dat zijn dus vier lange buizen als hoofdbestanddeel voor de hele fiets, in totaal 30 meter buis.
Het geheel is vrij stijf en redelijk licht voor een eerste zelfbouwfiets de eerste poging, best moeilijk een buis van 6 meter en 28 bochten in 3 dimensies goed gebogen krijgen met een handtang en rolmaat vanaf een schets.
Een tweede frame zou een stuk rechter worden, wordt mij te duur en ik kan corrigeren met plaatsing en afmeting van de plaatjes voor de naaf dat de fiets toch recht fietst.
Als stuurstabilisator komt er een dikke spiraalveer die ik met een lange bout de spanning kan afstellen, ook is de geometrie zo laag mogelijk en het achterwiel meer naar achter voor meer stabiliteit.

Doel is een fiets met meer design dan de originele FlevoRacer, bedoeld voor Nederlands vlak en minder stress vanwege goedkopere onderdelen met stalling ergens ivm eventuele diefstal.
Ik kies voor gewone trappers voor het gemak bij korte ritjes zonder eerst schoenen wisselen, en de FlevoRacer besturing voor relaxed met armen over elkaar rijden.
Dikke banden voor eenvoudige en meer functionele vering, Sram twee versnellingen automaat met terugtraprem dus geen kabels aan m'n stuur, soepeler optrekken met de lichte versnelling erbij zonder aan het stuur te hoeven schakelen en remmen.

Redactie

Reacties (0)