Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

VeloPuter

Gecreëerd op 20 januari 2017 13:57

Categorieën: Verlichting

De grootste stap voorwaarts in fietsverlichting in de afgelopen 10 jaar is de opkomt van goede led verlichting. Fabrikanten maken steeds betere fietsverlichting. Mooie koplampen die op batterijen werken of op een dynamo. Nu is dat voor een velomobiel niet genoeg. Dan zijn andere features ook van belang, zoals:

- knipperlichten,
- remlicht,
- verlichting kunnen dimmen of juist feller kunnen laten branden,
- centrale accu, geen gedoe met batterijen,
- accu bewaking: nooit plots zonder verlichting en beschermen van de accu,

Dit is niet op de markt. Een auto heeft een computer om dit alles te regelen. Waarom een velomobiel niet? Zo is de VeloPuter geboren: een kleine krachtige computer die alle verlichting van een velomobiel aan kan sturen. Nu we toch bezig zijn: the sky is the limit…

Het basis idee achter de VeloPuter is het goed en efficiënt aansturen van de led verlichting door middel van een kleine computer, de Arduino. De Arduino stuurt de led drivers aan. Voor dit project is een printplaat (PCB) ontwikkeld. Het doel is dat iedereen die een beetje handig is met elektronica en een soldeerbout het in elkaar kan zetten. Iedereen die een beetje kan programmeren kan zelf functionaliteit toevoegen. Op dit moment rijden er twee velomobielen rond met een volledig werkende VeloPuter.
https://veloputer.wordpress.com

Redactie

Reacties (0)