Nederlands English Français Deutsch
Gereedschap 0Reageer

Installeren led-lampje

Gecreëerd op 22 december 2014 20:53

Categorieën: Verlichting, Veiligheid

Een goede voorlamp als ligfietser is belangrijk. Maar hoe installeer je zo'n modern ledlampje voor op een ligfiets. Zonder telkens met dat elastiekje te hannesen als je de lamp wil verwijderen. Simpel

Foto 1 benodigheden (+boortje 4 mm).


Stap 1 Pvc pijpje (32mm) op maatzagen en gaten in pijp zagen en bijsnijden met mesje tot deze past op neuspijp. Indien hij past 1 einddop plaatsen en gaatje boren als deze op de fiets zit. Tweede gat in einddop is nu simpel en alle (2+1) gaten moeten nu op één lijn liggen.

Foto 2 met beugel


Stap 2 plakken met klittenband zodat de lamp niet wegzakt bij een hobbel in de weg (of slap elastiek), bovendien kun je de hoek van de lamp nog makkelijk aanpassen.
Groefjes aan de achterkant van pvc pijpje zorgt ervoor dat de elastiek op zijn plaats blijft. De positie van de trekknop in het elastiek zorgt er mede voor dat borgpin op zijn plaats blijft. De assemetrische gaatjes samen met extra haakje op beugel helpen ook.

Foto 3+4 eindresultaat.

Verwijder lamp door eerst de beugel en dan lamp samen met pvc constructie te verwijderen. Bij het terugplaatsen staat de lamp altijd in dezelfde en dus juiste hoek.

Redactie

Reacties (0)